Toroslar’da Depremde Hayatını Kaybeden Vatandaşlar İçin Mevlid Okundu

Toroslar Belediyesi, Miraç Kandili’nde asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için ilçedeki tüm camilerde Mevlid-i Şerif okuttu.

Kandil gecesinde vatandaşlara Toroslar Belediyesince hazırlanan lokma ve helva dağıtıldı.

 Toroslar İlçe Müftülüğü ile birlikte gerçekleştirilen kandil programında, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar ve afetzedeler için dua edildi. Din görevlilerince miracın öneminin vurgulandığı ve ilahilerin okunduğu kandil programının ardından cemaat, yatsı namazını kıldı.

Hz. Hamza Camii’ndeki kandil programına; Mersin Vali Vekili Harun Sarıfakıoğulları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Toroslar İlçe Kaymakamı İbrahim Çenet,  Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, İl Müftüsü Aydın Yığman ve İlçe Müftüsü Bayram Danacı katıldı.

Başkan Yılmaz, Miraç Kandili’ni kent protokolü ve hemşehrilerinin yanı sıra deprem bölgesinden Mersin’e gelerek ilçeye yerleşen depremzede vatandaşlarla idrak etti.

Kandil gecesine katılan vatandaşlar ise birlik ve beraberlik mesajları vererek, devlet, millet el ele dayanışma içerisinde olduklarını ve bu zorlu süreci de hep birlikte atlacaklarına inandıklarını söyledi.

“Ele Ele, Gönül Gönüle Depremzede Kardeşlerimizin Yaralarını Saracağız”

Kandil programına katılan çocuklarla da yakından ilgilenen Başkan Yılmaz; “Asrın felaketinden sonra daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz.  Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısı yüreklerimizi yaktı. Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. El ele gönül gönüle vererek dayanışma ile depremzede kardeşlerimizin yaralarını saracağız. Miraç Kandili’nin ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini dilerim.  Rabbim, birlik ve beraberliğimizi daim etsin inşallah” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu