TGF Başkanı Yılmaz Karaca’yı Adanalı gazeteciler aforoz etti!

Türkiye Gazeteciler Federasyonunda yaprak dökümü devam ederken, ÇGC'de de istifa sesleri yükselmeye başladı.

TGF başkanı Karaca’nın, Adanalı gazetecilere ağır hakareti karşısında, ÇGC Başkanı Esendemir’in de sessiz kalması, tepkileri de beraberinde getirdi. Adana’nın sarı basın kartına sahip çok sayıda  sevilen gazetecileri, üyesi oldukları cemiyetten toplu istifa edeceklerini de bildirdiler! Çukurova Gazeteciler Cemiyetinin tarihinde görülmeyen böyle bir istifa olayı Adana gündemini sarsacak1
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kongresinde divan başkanı olan Yılmaz Karaca, salonda bulunan yönetim karşıtı muhalif sarı basın kartlı gazetecilerle yaşadığı gerginlikte; ‘Şerefsizlerle işim olmaz’ sözüne tepki gösterildi. Karaca’nın sözüne karşılık muhalif gazeteciler, ‘Şerefsiz Sensin’ diye yüzüne haykırdıkları ise, Özcan Aladağ’ın kongrede yaşananları köşesine taşımasıyla ortaya çıktı. 
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kongresinde, Federasyon Başkanı Karaca’nın skandal sözlerine karşılık Adanalı Gazeteci Özcan Aladağ’ın kaleme aldığı ve olay yaratan köşe yazısı aynen şöyle:

“TENCERE KAPAK MİSALİ VE YILMAZ KARACA!

Yılmaz Karaca’yı 20 yıldır tanırım. ASGD bünyesinde mücadele verip TGF’de yönetime girip söz sahibi olmak adına yıllarca mücadele verirken o tarihte bir ASGD yöneticisi olarak kendisine destek veren gazeteci olmamdan dolayı bugün inanın zul duyuyorum.
Emeklerimize ve desteklerimize yazık etmişiz!
Yılmaz Karaca hafta sonunda Adana’ya gelip Ceyhan toplantılarını da bahane ederek ÇGC kongresinde divan başkanlığı yaptı.
Evlere şenlik tutumu ve AGSYD aleyhinde kullandığı çirkin ifadeler ile herkesin tepkisini çekip okları üzerine topladı. O nedir öyle kullandığı cümlelere bakın!
Şerefsizlerle işim olmaz!
Orada bir duracaksın Yılmaz Karaca. Senin yüzüne kongre salonunda ‘Şerefsiz sensin’ diye haykırdılar. Gıkın çıkmadı!
Kedi gibi oldun yüzüne ‘sensin şerefsiz’ dediklerinde…
Hoş, senden de bu beklenirdi. Yıllarca ASGD ile yol arkadaşlığı yaptın. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, cemiyette iken sen ona telefon açıp ‘Neredesin?’ diye sorduğunda senden kaçan Esendemir ‘Cemiyet binasında iken il dışındayım’ diyerek senle görüşmemişti.
Sen bunları yaşarken ASGD ve bizler yanında yer aldık. 
Sonrasında ASGD ile aran açıldı. Aranın açılmasının nedenini de çok iyi biliyoruz. Yeri gelirse onu da tartışırız.
Bir meslek örgütünün başkanlığını yapıyorsun ama çok ucuza adam satıp olmadık çirkin ifadeleri kullanıyorsun ÇGC’nin genel kurulunda.
Tencere kapak misali…
Tam kendine göre genel başkan yardımcısı bulmuşsun. Birbirinize o kadar benzerlik gösteriyorsunuz ki…
Bu da benim düşüncem. Hoş, bunları kongre salonunda senin ve o yol arkadaşının yüzüne söyledim. Sende divan başkanı olarak bu sözleri dinledin.
Hatta yanıt vermek istedin. Bir çuval inciri berbat ettin.
Sözün özüne gelince, sana tavsiyem bir daha Adana’ya gelirsen eğer bilesin ki o kongre salonunda söylediğin sözler bir kez daha senin yüzüne her ortamda vurulacaktır.
Sen de o ayıp ifadelerin üzerine oturacaksın…
Bak eski dostluklarına ait bir fotoğraf yayınladım bu sütunlardan. Bakınca belki utanırsın!”
#CumhuriyetinFeneri 

#Fenerbahçe #ÜMRvFB

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu