Mersin Jandarma’dan okul önlerinde asayiş önlemi

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul önleri ve çevresindeki güvenlik önlemlerini arttırdı.

Okulların açılmasıyla birlikte jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan okullarda mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması amacıyla çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

Jandarma ekipleri öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesini ve suça sürüklenmesini önlemek, alkol, sigara, tütün vb. maddeler ile kesici, delici ve yaralayıcı diğer aletlerin satılmasını engellemek amacıyla her şeyi ve herkesi didik didik arıyor.

Okullara yakın olan metruk bina ve yapılar ile okul çevrelerinde bulunan internet kafe, oyun salonları, büfeler gibi işyerleri ile seyyar satıcılara yönelik denetimlerini de aksatmayan Jandarma ekipleri, öğrencilerin 2023-2024 Eğitim Öğretim yılını daha güvenli bir ortamda geçirmelerini sağlamak amacıyla trafik kontrollerini de sürdürüyor.

Okul servis denetimlerini de gerçekleştiren Jandarma ekipleri sürücüleri de okul önlerinde dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Öğrencilere ise trafik kuralları ve yaya geçidi kullanımının önemi hakkında eğitim veriliyor.

Jandarma ekipleri okul önleri ve çevresindeki güvenlik önlemlerinin eğitim yılı boyu sürdürüleceğini belirtti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu