Marble İzmir için geri sayım

Marble İzmir için kurulum süreci başlayıp ilk doğal blok taş alana getirilirken yaklaşık üç hafta süren hazırlıklar sonucu dünya doğal taş sektörü, 26 – 29 Nisan 2023 tarihleri arasında fuarizmir’de bir araya gelecek. Bu yıl 28.’si gerçekleştirilecek Marble İzmir’de, hollerin ve dış alanın tamamı katılımcılara tahsis edilmiş durumda. Yeni alanlarla birlikte 150 bin metrekareyi aşan, binin üzerinde katılımcının yer alacağı fuarda, sektörün yoğun talebi nedeniyle boş yer kalmadı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, sektöre katkı sağlamaya, Türk doğal taşının dünyaya açılan kapısı olmaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından katılımcısı, yerli ve yabancı ziyaretçi sayısıyla öncü olan Marble İzmir, 2022’de 2 milyar dolarlık ihracat hedefini aşan doğal taş sektörüne, yeni hedeflere ulaşması için katkı sağlayacak. Katılımcı ve ziyaretçilerden alınan geri dönüşler ile gelen talepler doğrultusunda açık ve kapalı tüm alanlar bu yıl da katılımcıların kullanımına tahsis edildi. Fuarda, tüm doğal taş firmaları fuarizmir’in kapalı hollerinde yer alırken C holünün büyük bir kısmı ile D holünün tamamı makine ve teknoloji firmalarına tahsis edildi. Blok mermer alanının büyüklüğü de geçtiğimiz yıla oranla artırılırken işlenmiş doğal taş sergi alanı için de geçici bir kapalı alan oluşturuldu.  

Türkiye’nin en büyük fuar operasyonunda hazırlıklar da aralıksız sürüyor. İlk taşlar blok taş alanına getirilirken firmaların stant kurulum süreci de devam ediyor.28. Marble İzmir için fuarizmir’e getirilen ilk doğal taş, Balıkesir’in Balya ilçesindeki ocaktan çıkarılan “Shadow” oldu. Grinin ve füme rengin harmanlanmış bir bileşimi olarak ortaya çıkan, yüzeyindeki hareketlilik ile boyut kazanan Shadow, çok geniş geniş bir kullanım alanında tercih ediliyor. Türkiye’nin dört bir yerindeki taş ocaklarından çıkartılıp İzmir’e getirilen blok taşların alandaki yerleşimi 19 Nisan 2023 tarihine kadar devam edecek. Tır ve kamyonlarla fuarizmir’e getirilen renk renk, çeşit çeşit doğal taş bloklar; fuar boyunca sergilenecek. Operasyon süresince bin 500’e yakın blok taşın alana getirilmesi planlanıyor. 

Katılımcı firmalarla yapılan görüşmeler doğrultusunda Amerika ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere çok geniş bir coğrafyada ziyaretçi çalışmaları gerçekleştirildi. ABD, Orta Doğu ile Asya ve Avrupa bölgelerindeki ticari ataşeliklerimiz ile iş birlikleri yapılırken Fuar’a, dünyanın dört bir yanından katılımcı ve ziyaretçi bekleniyor. Ayrıca, Türkiye’nin dört bir yanındaki ihracatçılar birlikleri iş birliğiyle de alım heyeti programları düzenleniyor. Bu programlar kapsamında hedef ülke olarak belirlenen ABD, Birleşik Krallık, Hindistan, Polonya, Belçika, Almanya, İtalya, Hollanda, İsrail, Kazakistan, Özbekistan, Bahreyn, Mısır, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Umman, Filistin, Katar, Kuveyt ve Azerbaycan’dan yüzlerce yabancı müşteri ağırlanacak. Fuar süresince düzenlenecek B2B görüşme programları ile katılımcı firmaların müşteriler ile hızlı ve etkili biçimde görüşmesi sağlanacak. Ayrıca, web sayfası üzerinden, alım heyeti programlarına, Avustralya’dan İtalya’ya, Çin’den ABD’ye kadar dünyanın her kıtasındaki 54 ülkeden yabancı ziyaretçi başvurusu geldi. Bu yılki fuarı, yerli ve yabancı 100 bine yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu