Liderler 'CFO Summit 2023'te buluştu

QNB Finansbank ana sponsorluğunda Mandarin Oriental Bosphorus, İstanbul’da bu yıl yedinci kez gerçekleşen CFO Summit 2023’te, iş dünyasının bugünü ve geleceği ‘Resillience Reset’ temasıyla tartışıldı. Zirvede 20’nin üzerinde üst düzey konuşmacı yer aldı. Program, Dr. Şeref Oğuz’un konuşmasıyla başladı, ardından CFO Summit’in 5 yıldır ana sponsoru olan QNB Finansbank’ın bu yılki konuşmacısı OBİ ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Engin Turhan, “Belirsizlikte Dirençli Olmak” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

STFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Nas moderatörlüğünde gerçekleşen ilk panelde konuşan Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, Shell & Turcas CEO’su Emre Turanlı, Ülker CEO’su Mete Buyurgan ve Memorial Sağlık Grubu, CEO’su Uğur Genç; yüzüncü yılda ekonomik perspektifleri ve şirketlerin gündemini konuştu.

“Dünyada rekabet gücümüzü yitirmek istemiyoruz”

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı ve Kipaş Holding Başkan Yardımcısı Ahmet Öksüz, “Türk tekstil sektörü olarak dünyanın 5’inci tekstil tedarikçisiyiz. Kuvvetli bir sektörüz. Tekstil ve hazır giyim sektörlerimizin 2022 ihracatı 30 milyar dolar seviyelerinde. Toplam istihdamımız 1,2 milyon kişi. Döviz kurları bu seviyedeyken; enerji ve çalışan maliyetleri, ihracatçı firmalarımızın küresel piyasalardaki rekabet gücünü azaltıyor. İtalya, Güney Kore gibi ülkeleri geride bıraktığımız dünya sıralamasında rekabet gücümüzü yitirmek istemiyoruz. Depremler nedeniyle bölgedeki, özellikle de Kahramanmaraş’taki tekstil sanayimiz hem tesisler hem de makine teçhizatı olarak büyük yıkım yaşamış durumda. Dahası çok sayıda çalışanımız başka şehirlere göç etti.” dedi.

Fırsatları patronlar, riskleri CFO’lar görür

Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. Volkan Demir moderatörlüğünde yapılan ikinci panelde, Arzum Co-CEO’su Arda Altınok, Koton CEO’su Dr. A. Bülent Sabuncu ve MNG Kargo CEO’su Kağan Gündüz panelist olarak yer alırken CFO’luktan CEO’luğa liderlik yolculuklarından, CEO’lukları sırasında CFO’luk deneyimlerinden yararlandıklarından bahsetti. Oturumda CFO’ların riskleri yönelik öngörülerinin, patronların ise yeni fırsatları görmekte daha etkili olduğu görüşü öne çıktı.

Hızla değişen risklere bütüncül bir risk yaklaşım şart

RESILIENCE RESET temasıyla düzenlenen zirvede, Danışmanlık şirketi McKinsey Ortağı Abdülkadir Hacıalioğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda konuşan TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı & CFO’su Burcu Geriş, Anadolu Grubu CFO’su Onur Çevikel, Sabancı Holding CFO Orhun Köstem ve Eczacıbaşı Topluluğu CFO’su Seyfettin Sarıçam da güncel makroekonomik ortamda, maliyet yönetimi ve yatırım planlaması anlamında önlerindeki zorluklardan ve aldıkları önlemlerin yanı sıra maliyet ve yatırım optimizasyonu çalışmalarından bahsetti.

Zirvenin son panelinde ise konuşmacılar, PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu’nun moderatörlüğünde son oturumda konuşan Securitas CFO ‘su Hakan Ilgar, Hepsiburada CFO’su Korhan Öz, Esin Ortaklık Avukatlığı Ortak Avukatı Caner Elmas, AXA Sigorta Mali İşler Başkanı Tuba Karataş Arıcan ve Insider CFO’su Yeliz Kalafat ise halka arzlar ve şirket birleşmelerindeki risklerin ve fırsatların altını çizdi. Özellikle şirketlerin halka arz süreçlerine nasıl hazırlanmaları ve nelere dikkat etmeleri gerektiği ile bu sürecin şirketlere getirdiği ek yükümlülükler ele alındı.

CFO Summit 2023, “En Etkin 50 CFO Ödül Töreni” ile sona erdi

Zirvenin ardından, DataExpert iş birliğiyle yürütülen ve Mart ayında Milliyet Executive Dergisi’nde açıklanan, En Etkin 50 CFO Ödül Töreni gerçekleşti. Törende, Şişecam, Yıldız Holding, Nurol Holding, Eczacıbaşı Holding gibi şirketlerden En Etkin 50 CFO’ya ödülleri takdim edildi.

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu