Güner: "El birliğiyle yaraları sarmalıyız"

Hatay’da yaşanan deprem felaketi sonrasında yaraların sarılması için bazı yerel işletmeler ile şehir dışından gelen gönüllü kişi ve kurumlar taşın altına elini koydu. Depremin ardından Hatay’a ulaşan Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu üyeleri, İstasyon Kafe’ye yerleşerek sıcak yemek ve çay hizmeti vermeye başladı.

AGAFED Başkanı Ahmet Karaman’da ilk günden itibaren çalışmaların başında durarak organizasyonu bizzat takip etti ve yönetti.

AGAFED Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Güner ise yaptığı açıklamada, deprem felaketinde gönüllü olarak Hatay halkının yanında olduklarını belirterek, hijyen ortamda günde 4 öğün tatlı ile birlikte 5 çeşit yemek çıkardıklarını ve halka ücretsiz olarak dağıttıklarını söyledi.

Yemek hizmetinin yanı sıra malzemeleri yerel esnaftan alarak destek verdiklerini ifade eden Güner, burada 32 depremzede vatandaşı sigortalı olarak işe alarak destek olduklarını belirtti.

Güner, federasyonun 2018’den bugüne çeşitli organizasyondan elde ettiği tüm geliri Hatay’da deprem felaketinden etkilenen insanlara hizmet için harcadıkları söyledi ve “Hayırseverlerimizde destek oldular. Şu an felaketin etkileri devam ediyor. Gücümüz tükeniyor.  Hayırseverlerimizin bize olan desteği devam etmeli. El birliği ile yaraları sarmalıyız. Ayrıca burada gönüllü çalışmak isteyen kişilere ihtiyacımız var” dedi.

Depremin olduğu ilk günlerden itibaren Antakyalı iş insanı Mehmet Uçgan sahibi olduğu İstasyon Kafe’yi halkın hizmetine sundu.

Uçgan, Hatay’a karşı sorumlu olduklarını dile getirerek, “Böyle büyük bir felaket karşısında duyarsız kalamazdım. Halkımızın yanında olduk ve kafeyi AGAFED yetkililerine hem barınma hem yemek dağıtımı organizasyonu için ücretsiz olarak tahsis ettik. İlk günden itibaren burada binlerce depremzede vatandaşımıza, yerel ve şehir dışından gelen resmi ve gönüllü görevlilere yemek ve çay dağıtımı yaptık. Halen burada hizmetimiz devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu