Başkan Seçer’in sivil toplum buluşması

Başkan Seçer, “Sivil Toplum Buluşmaları” kapsamında kent dinamikleriyle bir araya gelmeye devam ediyor.

Mersin’deki meslek odalarının başkan ve yöneticileriyle buluşan Başkan Seçer, “Bu toplantıların kent yönetiminde de çok önemli, olumlu katkıları olduğunu görüyoruz ve bu toplantıları sürdürmekte kararlıyız” dedi.

Kente kazandırılan maddi yatırımların yanı sıra manevi yatırımların da olduğunu ifade eden Seçer, “Karşılaştığım yurttaşların yüzlerinde mutluluk, nezaket, saygı, sevgi görüyorum. Aslında kente yapılan en büyük yatırımın bu olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

MERSİN/(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent dinamikleriyle beraber Mersin’e kaliteli hizmet sunmak adına “Kente Sözümüz Var” başlığıyla hayata geçirdiği “Sivil Toplum Buluşmaları”nı sürdürüyor. Başkan Seçer, kentte aktif görev yürüten meslek odalarının başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi.

“Bu toplantıların kent yönetiminde önemli katkılar yaptığını görüyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda katılımcılar, öneri ve taleplerini dile getirdi.

Mersin’de bulunan sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelmelerinin kent yönetimine olumlu katkıları olduğunu belirten Başkan Seçer, “Farklı kesimlerden kurumlarla beraber yaptığımız bu toplantıların kent yönetiminde de çok önemli katkılar yaptığını görüyoruz ve bu toplantıları sürdürmekte kararlıyız” dedi. Bu buluşmanın

devam edeceğini vurgulayan Başkan Seçer, meslek odalarına misafir olmak isteğini de dile getirdi.

Kentin ihtiyaçlarını karşılamak için mevcut şartları en iyi şekilde kullandıklarını dile getiren Başkan Seçer, bu süreçte ülke ve dünya gündemini meşgul eden gelişmeler yaşandığını belirtti. Seçer, “Belediye Başkanı olarak bu süreçle ilgili, ‘Bunu böyle yapmasaydık iyi olurdu’ diyeceğim çalışmamız olduğunu söyleyemem. Genel anlamda yaptığımız çalışmaların, uygulamaya koyduğumuz projelerin geri dönüşümünün olumlu olması, bizi de bir sonraki yapacağımız çalışmalara yönelik motive ettiğini söyleyebilirimBu yönetim, hem kentin sosyo-ekonomik sorunlarını çözecek hem yapısal sorunlarına müdahale edecek hem kentin gelişmesini sağlayacak birçok konuda önemli çalışmaların altına imza attı”  diye konuştu.

 

Belediye hizmetlerinin yeterli finans ve yeterli insan kaynağı ile sürdürülebilir olduğunun altını çizen Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde göreve geldikleri gün itibariyle her ikisinde de sorunlu bir süreç yaşadıklarını aktardı.

“3 yıl 9 ayda ödediğiniz para o 1 yıllık gelir bütçenize eş”

Başkan Seçer bir taraftan borç erittiklerini ama yatırımların da hız kesmediğini belirtirken “Görevde olduğumuz 3 yıl 9 ayda gelen kaynakların 280 milyon doları borca gitti. Yani benim 2022 yılı gelir bütçemin dahi ulaşamadığı bir rakamdır bu. 2022

yılı Büyükşehir Belediyesi gelir bütçem 5.2 milyar lira ve bu 3 yıl 9 ayda ödediğiniz para 1 yıllık gelir bütçenize eş” dedi. Başkan Seçer,   MESKİ de de tablonun değişmediğini, bir yandan borç öderken bir yandan da proje ve hizmetlerine devam ettiklerini vurguladı.

“Yer altına da yatırım yapmışız”

Mersin’in şu anda yağmur suyu konusunda, sel konusunda artık riskinin son derece azaldığını da anlatan Başkan Seçer, “Yeni yönetime geldiğim 2019, 2020 yılı başı yağmurların kentte yarattığı tahribatları da göz önüne alırsanız demek ki yer üstünde olduğu kadar yer altına da yatırım yapmışız. Hakikaten bu koşullarda iyi bir iş yapıldı” diye konuştu.

Kentin huzuru bizim için her şeyden önemli”

Maddi yatırımların yanı sıra manevi yatırımlarda da önemli hizmetler ortaya koyduklarını vugrulayan Başkan Seçer, “Karşılaştığım yurttaşların da yüzlerinde mutluluk, nezaket, saygı, sevgi görüyorum. Aslında kente yapılan en büyük yatırımın bu olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ankara siyasetini bilen bir belediye başkanı olarak, Mersin’de huzuru hakim kılmayı önceleyen çalışmalara büyük önem verdiklerini söyleyen Seçer, “Mersinliler şundan emin olabilir. Her şeyden öne koyduğum Mersin’in huzuruna halel getirmemektir ve bunun tesis edilmesini sağlamaktır. Çünkü kentin huzuru bizim için her şeyden önemlidir” diye konuştu.

Başkan Seçer, meslek oda başkan ve yöneticilerinden gelen fikir ve önerileri dinlemesinin ardından da değerlendirmelerde bulundu.

Yenilenebilir enerji konusuna dikkat çeken Başkan Seçer, MESKİ’de bu konuda Ar-Ge birimi kurduklarını anlattı. Başkan Seçer,  belediyenin yenilenebilir ve güneş enerjisinden yararlanma miktarının her geçen gün arttığının altını çizdi.

İmar planları hakkında konuşan Başkan Seçer, Meclis’teki en sorunlu tartışmaların bu konuda yaşandığını hatırlattı. İmar süreçlerinin kamuoyuna ve ilgililerine açık, şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü söyleyen Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi yönetiminin bu hakkının verilmesi gerektiğine inandığını söyledi. Seçer, “Meclis’te bu kadar ortamın gerildiği, Başkan’ın bu kadar aleni şekilde halkla bazı gerçekleri paylaştığı hiç görülmemiştir. Ben bunu yapıyorum. Çünkü kaygım oy değil, doğru işler yaptığıma inanıyorum” diye konuştu.

“Akıllı Şehir Uygulamaları” kapsamında gelen bir soru üzerine de bu konuda detaylı çalışmaların hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Seçer, Teksin Mersin uygulamasını örnek olarak verdi. Uygulamaya haftada ortalama 22 bin vatandaşın mesaj bıraktığını ve bu mesajların 13 bine yakınının talebe dönüştüğünü açıklayan Başkan Seçer, “Daha önce de söylemiştim, TEKSİN benim en büyük yardımcım. Bu uygulamanın kullanımın yaygınlaştırılması için sohbetlerinizde lütfen tercih edilmesini önerin” dedi.

Mersin Metro Projesi hakkında da katılımcılara bilgiler veren

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak mali disiplini sağlayan güçlü bir belediye oldukları ifadesiyle toplantıdaki konuşmasını sonlandırdı.

Oda temsilcileri: “Fikir ve görüşlerimiz yine şehrimize ve Belediyemizin hizmetlerine ışık olacaktır”

Büyükşehir Belediyesi’nin davetiyle katıldığı ikinci buluşma olduğunu anımsatan Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, “Sahada olanlar, sorunları yaşayanlar biziz ve sorunlarla birebir muhatap olanlar biziz. Bu anlamda, Belediyemizin bize söz imkanını verip sorunları konuşabileceğimiz ve bunun çözüm önerilerini alabileceğimiz bir yer olması dolayısıyla toplantıları önemli buluyoruz. Umut ediyorum ki, bugünkü fikir ve görüşlerimiz yine şehrimize ve Belediyemizin hizmetlerine ışık olacaktır” diye konuştu.

Bu tür toplantılar haricinde de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e kolaylıkla ulaşabildiklerini ve bunun son derece önemli olduğunu vurgulayan Gıda Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Yusuf Değirmenci ise toplantının kente katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Toplantıda, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) olarak meslekle ilgili sorunlarını veya sundukları çözüm önerilerini birebir görüşme imkanı bulduklarını da belirten Değirmenci, bu açıdan

düzenlenen toplantıların çok faydalı olduğunu söyledi.

Yerel yönetimlerin ve meslek örgütlerinin her zaman iç içe ve beraber hareket etmesinin kent için yararlı olacağına dikkat çeken TMMOB il koordinasyon kurulu sekreteri ve Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy ise “Çünkü fikir fikirden üstün olabiliyor. Fikirlerimizi iletiyoruz, yeni fikirler geliştiriliyor. Şu an mesleğimize yeni girişimlerde bulunan ve girişimci olarak imalat yapan üyelerimizin fikirlerini de paylaşıyoruz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu