Bahar Konulu Şiir Yarışması Sonuçlandı

MEYAD-Mersin Yazarlar Derneği’nin 21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle düzenlediği “Bahar” Konulu Şiir yarışması sonuçlandı.

Rüştü Aydın, Mine Bahçeci, Şadan Köse, Şah İsmail Ateş, Habibe Tuna ve Ayşegül Öztürk’ten oluşan Juri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda; “Bahar” başlıklı şiiri ile Antalya’dan Ahmet Kara birinci geldi. “Bahar Gelince” adlı şiiri ile Çanakkale’den Orhan Oyanık İkinci ve “Bahar Sevinci “Şiiri ile Tarsus ilçesinden Fatma Özger Bilgiç üçüncü geldi. Kocaeli’den Hakan İlhan dördüncü, Eskişehir’den Kadir Kaya beşinci, Mersin’den Abdullah Coşkun altıncı, Karaman’dan İbrahim Şaşma yedinci, Bursa’dan Günver Korkmaz sekizinci, Mersin’den Mehmet Akpınar ise dokuzuncu geldi.

ÖDÜLÜMÜZ KİTAPLARDIR

Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, birçok vilayetten şairlerin şiirler gönderdiği yarışmada baharın sevincini ulusal şairlerle birlikte yaşadıklarını belirterek; “Birincisini düzenlediğimiz ve ulusal anlamda kabul gören “Bahar” konulu yarışmamızı gelenek haline getirmeyi düşünüyoruz. Özellikle altını çizmek istiyorum. Ödülümüz kitaplardır. Mersinli yazarların eserlerinden olan 100 kitap  birinciye 50 kitap ikinciye ve 25 kitap üçüncüye verilecektir. Ne altını ne parayı ödül olarak vermeyi düşünmedik. Amacımız kitap sevgisini ayakta tutmak, hediyeleşmelerin içinde en kıymetlisinin ‘kitap hediyesi’ olduğunu düşündürmek ve kitap okumayı teşvik etmek için bu yarışmayı düzenledik. Dernek yönetim kurulumuza ve üyelerimize, şiirleri ile katılan şair dostlarıma, emeklerini esirgemeyen juri üyelerimize ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

25 MART 2022 CUMA GÜNÜ MGC’DE ÖDÜL TÖRENİ YAPILACAK

Ödül törenin Mersin Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda yapılacağını söyleyen Başkan Aydın, yarışmaya katılanların kendi sesleri ile şiirlerini okuyacaklarını belirterek,  25 Mart Cuma günü saat 14.00’de yapılacak olan ödül törenine herkesi davet etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu