Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kadınlar Günü Mesajı

Anamur Gazeteciler Cemiyeti(AGC) Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Zümrüt Cömertler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yayınladığı bir mesajla kutladı.

Anamur Gazeteciler Cemiyeti tarafından yayınlanan mesajı, şöyle:
“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü; tüm dünyada kadınların eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesinin sembolüdür. Bu özel gün,  kadınların toplumsal, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yere gelmeleri için verilen mücadeleleri hatırlatır. Ayrıca 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, kadınların özgürlük mücadelesi için canlarını verdikleri gün olduğu da unutulmamalıdır.
Türkiye Cumhuriyeti’nin odak noktasında yer alan kadınlarımız, üstlendikleri misyonu yaşatma görevini, ülkenin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatabı olmalarına rağmen hiçbir fedakarlıktan çekinmemiş ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır.
Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk kadını, cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte, toplumsal yaşamda yerini aldı
Yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandıran, desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren tüm fedakar kadınlarımızın şiddete, baskıya, ayrımcılığa maruz kalmadığı, siyasal yaşama ve iş yaşamına daha fazla katıldığı bir Türkiye dileğiyle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutlu olsun”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu