Akdeniz Belediyesinden engelli vatandaşlara iş kulübü eğitimi

Akdeniz Belediyesi ile Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞ-KUR) işbirliğinde engelli bireylere yönelik, ‘proje hazırlama, hibe başvurusu, iş gücü piyasası, özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri’ konularında İş Kulübü Eğitimi” verildi.

Akdeniz Belediyesi, engelli bireylere pozitif ayrımcılık ilkesiyle hizmet ve projelerini sürdürmeye ve bu konuda resmi kurumlarla da işbirliğine devam ediyor. Bu amaçla son olarak Akdeniz Belediyesi ile İŞ-KUR İl Müdürlüğü işbirliğinde, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri kapsamında kendi işini kurmak veya büyütmek isteyen engelli vatandaşlara “İş Kulübü Eğitimi” verildi.

Eğitimde verilen konular…

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleşen eğitimde katılımcılara, “Proje Hazırlama, Hibe Başvurusu, İş Arama Becerileri, İş Gücü Piyasası, Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” konularında İŞ-KUR uzmanları tarafından sunumlar yapıldı. Uzmanlar, eğitime katılan engelli vatandaşların farklı konulardaki sorularını da yanıtlayıp onları aydınlattı.

Eğitime katılım sertifikalarını aldılar

Verilen eğitim, engelli bireylerin iş gücü piyasasında istihdam edilmeleri veya kendi işlerini kurup büyütmeleri açısından büyük önem taşıyor. İş Kulübü Eğitimi’nin sonunda katılımcılara sertifikaları da teslim edilirken, eğitime katılan engelli vatandaşlar, aldıkları bilgilerin kendileri için büyük önem taşıdığını ve çok faydalanacaklarını dile getirerek Akdeniz Belediyesi ve İŞ-KUR yetkililerine teşekkür etti.

“Bu kursu alanlar daha sistemli ve bilinçli şekilde iş arıyor”

Eğitime katılan vatandaşlara teşekkür eden Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar; Akdeniz Belediyesi olarak İŞ-KUR ile düzenledikleri iş kulübü eğitimlerine büyük önem verdiklerini vurguladı. Daha önce meslek edindirme kurslarında da bu eğitimi verdiklerini hatırlatan Uçar; “Buraya gelen kursiyer arkadaşlarımız bu eğitimi aldıktan sonra çok daha sistemli, bilinçli bir şekilde iş arayışlarına devam ettiler. Ve bu nitelikli belgeden sonra iş arayışında daha da güçlendiler. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, sizlerin de bu eğitimi almanızı istedik. Bu eğitime katılmanız bizleri çok mutlu etti. Hepinize bundan sonraki hayatınızda mutluluk ve başarı diliyorum” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu