Toroslar’da “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” paneli

Başkan Yılmaz; “Kadına şiddete karşıyız ve bu konuda mücadelemizi hep birlikte veriyoruz. Hiçbir insanın hiçbir insana şiddet uygulamaya hakkı yok” dedi.

Toroslar Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programları kapsamında panel ve yaratıcı drama atölyesi düzenledi. “Kadının huzuru, toplumun huzurudur” sloganıyla gerçekleştirilen programda kadının toplumdaki rolü ve aile içi şiddetin önlenmesine yönelik konular ele alındı. Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Göllü, Toroslar İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amiri Emin Özgür Altınbaş, Toroslar Belediyesi Gönül Bağı Kadın Danışma Birimi Sosyoloğu Filiz Çöpçü ve Hukuk Danışma Birimi Avukatı Murat Özdemir’in konuşmacı olarak katıldığı panel, yoğun ilgi gördü. Eğitmenler Dilek Er Şentürk ve Çiğdem Eroğlu tarafından yapılan yaratıcı drama atölyesinde kadınların bireysel gelişiminin yanında şiddete karşı bilinçlendirilmesi de amaçlandı.

“Kadına Şiddete Karşı Turuncu Kurdele”

Yunus Emre Kültür Merkezinde yapılan panel öncesinde tüm katılımcılara turuncu kurdele takılarak “Şiddete Hayır” mesajı verildi. Panele; Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Kendigelen, AK Parti Mersin Kadın Kolları Başkanı Aysel Mavioğlu Öner, MHP Mersin KAÇEP’den Sorumlu İl Başkan Danışmanı Fadime Şen, MHP Toroslar Kadın Kolları Başkanı Serpil Mersin, AK Parti Toroslar Kadın Kolları Başkanı Nalan Erden, Başkan Yılmaz’ın eşi Meltem Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve öğrenciler de katıldı.

Başkan Yılmaz; “Bakış Açılarımızı Değiştirmemiz Gerekir”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm katılımcılara teşekkür ederek kadın konusunun sadece 8 Mart’ta, özel günlerde ve etkinliklerde konuşulacak bir konu olmadığını, bunun tüm boyutlarıyla ele alınması gerektiğini söyledi. Başkan Yılmaz; “Kadın kimdir sorusu ile başlayarak bakış açılarımızı değiştirmemiz gerekir. Gençlerimizin eğitimli, başarılı olmalarını istiyoruz. İki kız çocuğuna sahip bir baba olarak kızlarımızın iyi eğitim almalarını ve güçlü olmaları önemsiyoruz. Aile kuracaklar, eşleriyle birlikte yol yürüyecekler ve hayat mücadelesinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştirecekler. Kadına şiddet ve aile içi şiddet meselesi çok önemli bir konu. İstatistiki verilere göre kırsal bölgelerden daha çok kentlerde, kadına yönelik ve aile içi şiddeti görüyoruz. Kırsalda öz kontrolün daha fazla olduğunu düşünüyorum. Etik, ahlak ve hukuk kuralları dışında insanın kadına bakışının ve bu bakışın saygı çerçevesinde olmasının önemi de ortaya çıkıyor. Hiçbir insanın hiçbir insana şiddet uygulamaya hakkı yok. Aile içerisinde çocuklara ve kadına karşı şiddetin ayrıca sonuçları var. Şiddetin olduğu bir ortamda yetişen çocuklar hem özgüven noktasında hem de psikolojik ve sosyolojik sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Toplumsal ve sosyal olarak gelecek nesillerin daha sağlıklı, daha güçlü olması bizlerin elinde. Bu nedenle bu programımızı ve sizlerin katılımınızı çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu. Bilinçlendirme ve Farkındalık Çalışmaları İle Dikkat Çeken Toroslar Belediyesi’nden Örnek Bir Çalışma Daha

Belediyenin Gönüllü Erkek Personeli, Bilinçlendirme Çalışmalarında Görev Alacak

Başkan Yılmaz, konuşmasının ardından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele kapsamında yapılacak bilinçlendirme çalışmalarında görev alacak erkek personeline turuncu kurdele takarak, çalışmaları yakından takip edeceklerini söyledi.

Panelde, Şiddete Karşı Mücadele Tüm Yönleriyle Konuşuldu

Panelde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Göllü, kadına şiddetle mücadeleyi istatistik verilerle anlattı. İl Müdür Yardımcısı Göllü, en önemli amaçlarının sağlıklı yuvaların devam etmesi olduğunu belirterek; “Bunun için öncelik sağlıklı iletişimdir. Hükümet politikası olarak her zaman ailenin korunması, yuvaların dağılmamasından yanayız. Şiddet dilini kullanmadan ailede sağlıklı yuvaları devam ettirebilirsiniz. Empati en önemli şiarınız olsun” dedi. Toroslar İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amiri Emin Özgür Altınbaş da kadınların şiddete maruz kaldıkları en ufak olayda emniyete başvurmaktan çekinmemelerini isteyerek; “Her gelen olayı en ince detayına kadar bizzat araştırıyor, gelen her müracaatı asla geri çevirmiyor, yasal işlem uyguluyoruz. Kadınlarımız, korkmasınlar. Adli mercilere gittiklerinde nasıl karşılanırım diye düşünmesinler. Kendinizi tehlikeli hissettiğiniz her an sığınacağınız tek yer devlet kapısıdır. Devlet olarak yanınızdayız, emniyet olarak her türlü mücadeleyi sizler için veriyoruz” ifadelerini kullandı. Gönül Bağı Hukuk Danışma Birimi Avukatı Murat Özdemir ise kadın haklarını hukuksal açıdan değerlendirdi. Avukat Özdemir; “Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasasının 10. maddesi herkesi kanun önünde eşit sayar. 41. maddesi de ailenin kadın ve erkek noktasında eşit olduğunu, devletin ailenin korunması, kadın ve erkek eşitliğinin sağlanması yönünde tedbir alınması gerektiğini kabul eder” diye konuştu. Gönül Bağı Kadın Danışma Birimi Sosyoloğu Filiz Çöpçü de şiddeti fiziksel ve psikolojik açıdan ele alarak; “İlişki içerisinde psikolojik şiddete maruz kaldığınızda fark etmeyebilirsiniz. O zaman duygular çok daha yoğundur. Şiddeti kabul etmemek, buna dur diyebilmek bizim elimizdedir” dedi. Soru ve cevap şeklinde devam eden panelin ardından, konuşmacılara ve etkinliğe katkı sunan eğitmenlere Başkan Yılmaz’ın eşi Meltem Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu