AGC Başkanı Cömertler’den 10 Ocak mesajı

Anamur Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Zümrüt Cömertler; haber peşinde koşan, doğru haberin aktarılması için gece gündüz demeden emek veren tüm meslektaşlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını bildirdi.

AGC Yönetim Kurulu Başkanı Cömertler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Cömertler, mesajında 10 Ocak 1961 tarihinin, basında çalışanların haklarına ilişkin 212 sayılı yasanın uygulanmaya başlandığı gün olduğunu belirterek sektörde yaşanan sorunların 2023 yılında son bulması temennisinde bulundu.


Türk basınının, gazetecilik mesleğini ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen ‘Gazetecilik Meslek Yasası’na acilen ihtiyaç olduğuna dikkat çeken AGC Başkanı Cömertler, mesajında şunları kaydetti: “Günümüzde böyle bir yasa olmayınca dileyen herkes, eğitimine ve bilgi birikimine bakılmaksızın ‘gazeteciyim’ diyerek mesleğe başlayabilmektedir.  İnternet ağının hemen hemen her noktaya ulaşması ile birlikte, internet haberciliği büyük bir gelişim göstermiştir. Bu konudaki yasal boşluğu, ‘Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ bir nebze de olsa doldurmuştur. Internet alanında faaliyet gösteren kurumsal haber sitelerinin düzenleme çerçevesinde basın kuruluşu statüsü kazanması, çalışanlarının da basın emekçisi olarak kabul edilmesi sevindiricidir. Gerçeğin ışığında yol almamızı sağlayan, haber peşinde koşan, doğru haberin aktarılması için gece gündüz demeden emek veren tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu