Yörük Kızını yalnız bırakmadılar

Mersin'in sevilen siyasetçisi Yörük Kızı, CHP'den Mersin Milletvekilliğine aday adaylığını açıkladı.

CHP İl Binasında parti il başkanı ve yöneticiler ile birlikte basın açıklaması yapan Av. Şerife Arıcı Yıldız’ın milletvekilliği aday adayı açıklaması aynen şöyle:

“Sayın İl  Başkanım, İlçe Başkanlarım, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri,  Kadın Kolları İl Başkanım,İlçe Başkanları  ve Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik Kolları İl Başkanım İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Halkçı Liseliler  Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri

Sivil Toplum Örgütlerinin, demokratik kitle örgütlerinin değerli Başkan ve temsilcileri

Basınımızın değerli mensupları, demokrasinin ve Cumhuriyetin yılmaz savuncusu değerli Cumhuriyet Halk partililer

Sizleri en içten sevgi ve saygılarıma selamlıyorum, aday adaylığı açıklamama hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Bugün sizlere, çatısında bir çok görevlerde bulunduğum ulu önder Atatürk’ün eseri Cumhuriyet Halk Partisinin kürsüsünden, onun bir neferi, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanıyışının 88.yıl dönümünde bir cumhuriyet kadını olarak hitab etmekten büyük kıvanç duyuyorum.

Konuşmama başlarken yüce Atatürk’ü ve  bu büyük Türk devriminin tüm emektarlarını saygı ve minnetle anıyorum.

Yaklaşık üç yıldır sürdürmekte olduğum Cumhuriyet Halk Partisi  Mersin İl Yönetim Kurulu Üyeliğinden, milletvekili aday adaylığı için bugün itibariyle ayrılıyorum.

Beni bu görevle onurlandıran İl Başkanımız  Sayın Adil Aktay, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve parti örgütümüze,  yaklaşık üç yıl birlikte çalışmaktan gurur duyduğum  Millet Vekillerimize, İlçe  Başkanlarımıza, İlçe Belediye Başkanlarımıza  İl Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma,  Belediye meclis üyelerine, Kadın Kolları Başkan ve Örgütüne, Gençlik Kolları Başkan ve örgütüne, Halk Lis, Başkan  ve örgütüne teşekkür ediyorum.

Değerli dostlarım,

Partimizin savaş meydanlarında temellerini attığı cumhuriyet,  yüzüncü yaşını doldururken, onu, demokrasiyi  kötüye kullanarak ele geçiren  AKP iktidarının, siyasi, hukuki, ekonomik darbeleri karşısında bugün niteliklerini kaybetmiş, anayasal temellerinden uzaklaşmış, adeta bir zümrenin, bir kişinin devleti haline gelmiştir.

Güzel ülkemizin çocukları artık  daha doğarken bir borç batağını yüklenmekte,  bebekken açlık ve yoksuluk, büyürken eğitime ulaşamamakla , okursa işsizlik, işe girse bile yoksullukla; en kötüsü umutsuzlukla ve geleceksizlikle yüz yüze kalmakta, çalıntı sınavlarla geleceği çalınan pırıl pırıl genç beyinlerimiz, çaresizlikle başka ülkelere göç etmektedir.

Uygulanan göçmen  ve vatandaşlık politikalarıyla vatanımız her geçen gün biraz daha bizim olmaktan çıkmaktadır.

Vahşi doğa talanıyla  doğal çevremiz her geçen gün insanlar ve tüm canlılar için yaşanmaz hale gelmektedir.

Bugünlerde seçme seçilme hakkını kutladığımız Türk kadınlarının siyasi hakları bir yana, yaşam hakkı korumasız kalmıştır.

Laik bilimsel eğitim kurumlarının içi boşaltılmış, yerini çocuklarımızın altı yaşında hayatını karartan tarikatlar almıştır.

Devlet hazinesi  tek kişinin iradesi ile sorumsuz biçimde kullanılarak halkımız da devletimiz de fakru zaruret içine düşürülmüş, aynı zamanda  demokratik rejimimiz otokrasiye dönüştürülmüş, Gazi T.B.M.M’miz ülkemizin sorunlarına çözüm üretemeyen ama hamaset ve şiddet üreten bir duruma getirilmiştir.

İşte tüm bu durum ve şartlarda ülkemizin, gençlerimizin, çocuklarımızın umudu bir kez daha yüz yıl önce olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisidir.

Partimiz 3 Aralıkta açıkladığı vizyon belgesi ile, ülkemize yaraşır güçlendirilmiş parlementer  yönetim sistemini, yönetenleri değil vatandaşını kalkındıran bir ekonomik ve mali yapıyı, tüketerek değil, üreterek büyüyen bir ekonomiyi, yoksulluğu değil, refahı paylaşan  bir sosyal devlet düzenini, onurlu bir dış politikayı tarif etmiştir.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, örneği görülmemiş bir siyasi projeyi gerçekleştirerek, 31 Mart 2019’da ülkemizin çoğunluğuna bahar getiren bir siyaseti önümüzdeki genel seçimler için de bir umut olarak milletimizin önüne koymuştur.

Şimdi bize düşen, bu  vizyonu, bu umudu halkımızla buluşturmak,  yeniden demokrasiyi kuracak, ülkemizin ufkunu yeniden aydınlatacak  bir iktidar ışığına hüzme olmaktır,

Bu anlayış ve sorumlulukla 2023 Genel Seçimlerinde Mersin Milletvekilliğine aday adayıyım. Adaylaşmak kadar milletvekili listemizde kentimizin tüm unsurlarının adil bir biçimde yer alması, temsiliyette adalet dileğimdir.

30 yıllık avukatlık, 25 yıllık sivil toplum, 20 yıllık siyasi deneyimimle bu kentin insanlarının sorunlarını, ihtiyaçlarını, özlemlerini ve imkanlarını  ilçe ilçe mahalle mahalle biliyorum.

Bugünden itibaren siz değerli yol arkadaşlarımla  kol kola, omuz omuza , insanlarımıza özgürlük, huzur ve refah, devletimize güç ve bağımsızlık kazandıracak bir iktidarın milletvekili olmak için, partimizi Mersin’de birinci parti yapmak için çalışacağım.

Partimin ve halkımızın teveccühüyle  partimizi ve Mersin’imizi  TBMM’de temsil  için vekalet alırsam sadece sorunların sözcüsü değil, çözümlerin öncüsü, vatandaşla her zaman yüzyüze iletişimde olan, aktif bir vekil olacağım.

Siyaseti hep örgütlerde yapmış biri olarak kendimi her zaman parti örgütlerimizin bir parçası olarak göreceğim.

İnsan hakları, kadının insan hakları, çocuklar, gençliğin sorunları önceliğim olacaktır.

Üç genç annesi olarak hayalim, gelecek kurmak için yurt dışına göç eden gençlerimizi yurdumuza geri çağırmaktır. İnanıyorum ki bu, iktidarımızda 2. yüzyıl vizyonumuzla kısa bir sürede gerçekleşecektir.

Mecliste konuşamayan kadınların, çocukların, engellilerin, hayvanların ve canlıların sesi olacağım.

Evet  yeni bir göreve aday olmak için bugün İl Başkanlığımızdaki görevimden ayrılıyorum.

Görevler gelir geçer ancak hiç bir zaman bitmeyecek bir görevim var ki  o da  nerede olursam olayım, son nefesime kadar Mustafa Kemal*in askeri, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olmak.

İkinci yüzyılımızı kuracak bir halk iktidarının milletvekili olarak Ankara’ya gidersem, mensubu olduğum parti örgütümüzün, aşığı olduğum güzel Mersin’imizin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yüz yıl önce bu topraklarda ‘ Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde bürünmeye değil, omuzlarda yükselmeye layıksın’ dediği Adile Çavuş’un gücüyle çalışacağım.

Adaylık  için başvuruda bulunacak tüm arkadaşlarıma, partimize iktidar yolunda başarı diliyorum.

BİZ HAZIRIZ BAŞLIYORUZ !

Av,Şerife Arıcı Yıldız

CHP Milletvekili aday adayı”

 

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu