Yenişehir Belediyesi hayvan barınağında çalışmalara başladı

Mersin Yenişehir Belediyesine tahsisi gerçekleşen Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde bulunan hayvan barınağında yenileme çalışmaları başladı. Yenişehir Belediyesi, hayvan barınağının bulunduğu 7 bin 500 metrekarelik alanı yeniden düzenleyerek, hayvanlar için konforlu bir yaşam alanı oluşturacak.

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mersin Üniversitesi(MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı arasında hayvan barınağının Yenişehir Belediyesine tahsisi ile ilgili iş birliği protokolünün imzalanmasının ardından Yenişehir Belediyesi harekete geçti. Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri barınakta çevre düzenlemesi çalışmalarına başladı. Yenişehir Belediyesi ardından alandaki binaların bakımını yapacak ve alandaki toprağı da hayvanların sağlığı için sterilize edecek. Peyzaj çalışmalarının tamamlanmasından sonra hayvan barınağı için yeni bir proje hazırlanacak. Barınakta kısırlaştırma ve acil mücadele merkezinin de kurulması planlanıyor.

Başkan Özyiğit, “Hayvan dostlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Hayvan dostlarımız için barınağımızda çalışmalarımıza hızlıca başladık. Çok kısa sürede tüm çalışmaları tamamlayacağız. Orası hayvan dostlarımızın evi olacak. Onların bakımını yapacak ve güvenli bir yaşam alanı oluşturacağız. Gönüllülerimizle birlikte barınağımızda en iyi hizmeti sunacağız. Mahallelerimize kedi evleri yerleştirdik, farklı noktalarda besleme noktaları kurduk ve düzenli olarak mama ve su bırakıyoruz. Fuat Morel Mahallemizde yaptığımız Pet Otelimizi de yakın zamanda açacağız, orada da çocuklarımızı hayvanlarla buluşturacak ve onları hayvan sevgisini erken yaşlarda kazandıracağız.Hayvan dostlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu