Yazar Bolat okuyucularıyla buluştu

Gazeteci, Yazar, TV programcısı ve Tanık Haber köşe yazarları Semir Bolat, Yenişehir 1. Kitap Günleri’nde okurlarıyla buluştu.

Yazar Semir Bolat, 30 Ekim 14 Kasım tarihlerinde Yenişehir Belediyesi Sosyal Etkinlik Alanı’nda Yenişehir 1. Kitap Günleri imza günlerinde Deneme, Edebiyat, Roman dallarında çıkardığı eserleriyle okuyucularıyla buluştu. Kitap Günleri’nde Feryat Feryal, Muhasebeci Gullabi, Aydınlığa koşanlar, Çıkmaz Sokak Dünya’dan Çıkar Sokak: Glosep, Aydınlığın Korkakları ve Ne Dertmiş! Adlı kitaplarını okuyucunun beğenisine sunan Bolat, son kitabı olan Çıkmaz Sokak Dünya’dan Çıkar Sokak: Glosep’i okuyucuya sunmanın sevincini yaşadı. Kitabında dünyadaki gittikçe artan zenginliğe rağmen sokakta yaşayan insan sayısındaki artışa da dikkat çektiğini söyleyen Bolat, “Bu kitapta insanların var olduğundan bu yana gelişme aşamalarından bu yana sokakta yaşayan ilk insanların sebepledir ve son yıllarda özellikle çağımızda bu kadar zenginliğe rağmen sokakta yaşayan insanların artarak devam etmesini ve bunun nasıl ortadan kaldırılabileceğini ele aldım” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI YAZARLARLA BULUŞTURALIM”

Muhasebeci Gullabi ve Feryat Feryal kitaplarının ise tiyatral filmografik anlatı tarzıyla yazılmış kitaplar olduğunu belirten Bolat, bunun sebebinin çağımızın gereklilikleriyle ilgili olduğunu söyleyerek, “Çağımızda artık milyonlarca kitap basılıyor ve bu dönemde her konuda bunları okumak mümkün değil. Dolayısıyla bunları görsel anlamda bir film izler gibi, tiyatro izler gibi, belgesel izler gibi okuduğumuzda gözlerimizin önünde canlandırabileceğiz tarzda yazılmış kitaplar. Aydınlığa Koşanlar, Çıkmaz Sokak Dünya’dan Çıkar Sokak: Glosep ve Aydınlığın Korkakları da derleme türündeki kitaplar. Yine tiyatral bir anlatım tarzıyla ele alındı, günümüzün konularını anlatmaya çalıştım” ifadelerini kullandı. Kitap Günleri’nin şansız bir döneme denk geldiğini söyleyen Bolat, “Şansız bir dönem oldu bizim için. İlk üç gün çok şiddetli yağmur yağdı, kitaplarımız sırılsıklam oldu. Yağmurun durmasından hemen sonra ılık bir iklim yerine kavurucu bir sıcakla karşılaştık, sıcaklardan dolayı yine stantlarımız okurların gezmesi için uygun olmadı. Ancak diğer günlerde okuyucularımızla buluştuk ve kitaplarımızla ilgili hoş sohbetler ettik. Stantlarda da birbirinden değerli yazarlarımızla buluştukKitabın, okuyucunun ve yazarın olduğu

yerlerde çocuklarımızı yazarlarla buluşturalım, kitaplarla buluşturalım, çünkü okuyan bir toplumun ülkesi gelişir, güçlenir, çağdaş münhasır bir medeniyete ulaşır” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu