Yalınayak çevre, hava ve gürültü kirliliğini TBMM gündeminde

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak Mahallesi’ndeki çevre, hava ve gürültü kirliliğini TBMM gündemine taşıdı.

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM’un yanıtlaması için soru önergesi verdi. 

Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi: “Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak mahallesi sakinleri, yaşam alanlarına yakın konumda bulunan beton fabrikası, granül fabrikası, atık ve hurda toplama işletmelerinden kaynaklanan gürültü ve çevre kirliliğinden dolayı mağduriyet yaşamaktadır. Söz konusu işletmelerin faaliyetleri doğrultusunda kimyasal atıklar, Yalınayak mahallesinde boş arazilere atılmakta veya bu alanlarda yakılmaktadır. Hurdacılar sitesinde oluşan asbest yayılımı mahalle sakinlerinin sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturmaktadır. Mahalle sakinleri, insan sağlığı ve çevre açısından tehdit oluşturan işletmelerin mahallelerinden taşınmasını istemektedir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, insanların sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturan çevrenin kirliliğini engellemekle sorumlu olduğu için Yalınayak mahallesi sakinlerinin taleplerini yerine getirmelidir.” 

 Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: 

1) Yalınayak mahallesi sakinlerinin sağlığını tehdit eden işletmelerin şehir dışına taşınması için Bakanlığınızın herhangi bir girişimi olacak mıdır? 

2) Bakanlığınız tarafından Yalınayak mahallesinde hava, çevre ve gürültü kirliliği konusunda ölçümler yapılacak mıdır? 

3) Bakanlığınız hava çevre ve gürültü kirliliği konusunda hangi önlemleri alacaktır? 

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu