Üsküdar sahildeki kaçak işletme yıkıldı

İBB'den yapılan açıklamaya göre, Bu sabah kaçak kafenin yıkımı için bölgeye giden İBB ekiplerine sivil bir kişi tarafından silah çekildi. Kaçak işletmenin çatısına çıkan eli silahlı sivil, görevlerini yapmaya çalışan işçilere silah göstererek aşağı indirdi. Ancak ekipler geri adım atmadı. İBB ekiplerinin şikayeti üzerine işletme sahibinin yakını olduğu öğrenilen T. S. emniyet tarafından gözaltına alındı. 

Tahliye ve yıkım için son hazırlıklarını yapan İBB ekipleri, kaçak kafenin içerisinde tespit çalışması yaparken, Üsküdar Belediyesi ekipleri küçük bir iş makinasıyla yıkıma başladı. Tehlike yaratan iş makinası, İBB ekiplerinin müdahalesiyle durduruldu. İBB’nin yıkım için getirdiği büyük iş makinası, hızlıca yıkımı gerçekleştirerek, sahili kaçak yapıdan temizledi. 

Yazıcı: "Bize paydaş olması gereken kuramları yıllarca karşımızda gördük"

İBB Genel Sekreter Yardımcıları Murat Yazıcı ve Buğra Gökce ekiplerin başında yıkımı yerinde takip etti. Yıkım sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İBB’nin 4 yıldır hukuku tesis etmek için çalıştığını hatırlatarak, “ Yıkım için defalarca geldik. Bize paydaş olması gereken kamu kurumlarını karşımızda gördük. Bugün de aynı işlemi yaptık ama emniyeti karşımızda değil yanımızda bulduk.   Yıkımı gerçekleştiriyoruz. Bizim buradaki tek amacımız, mahkeme kararını yerine getirmek ve sahadaki imar uygunsuzluklarını ortadan kaldırmaktır ”dedi. 

Gökce: "Devam edeceğiz"

İBB’nin kamusal mekanları kamuya kazandırmak, halkın kullanıma açmak için çalışmaya devam edeceğini söyleyen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce de, “İstanbul'un diğer mekanlarında da, işgale uğramış tüm alanları, çeşitli kişi, kuruluş, vakıf ve derneklere peşkeş çekilmiş, amacı dışında kullanılan tüm alanların yıkım süreçlerini takip etmeye, hem hukuk nezdinde, hem emniyet nezdinde devam edeceğiz ”diye konuştu. 

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu