The Sandbox iş birliğiyle Voxel Art destekli metaverse deneyimi, X Media Art Museum’da hayat buldu!

NFT Biennial, dünyanın farklı bölgelerinden 10 sanatçının The Sandbox 3D editörü VoxEdit kullanarak oluşturduğu”Siber-Mit: İnsan Sonrası Çağ Tanrıçası” temalı Voxel Art eserlerinden oluşan sürükleyici bir sergiye ev sahipliği yaptı. 

X MEDIA ART MUSEUM by DasDas (XMAM), NFT Biennial’i yeni bir Immersive sergiyle ağırlarken,  The Sandbox iş birliğiyle metaverse deneyimi, immersive olarak hayat buldu. Immersive sergi açılışı 17 Mart 2023 tarihinde The Sandbox kurucu ortağı ve COO’su Sebastien Borget ve The Sandbox Türkiye ve MENA Direktörü Arslan Kiran’ın katılımıyla gerçekleşti. 

Dünyada 9 farklı noktada düzenlenen “NFT Biennial”, bu yeni immersive sergi ile İstanbul Anadolu Yakası’ndaki Metropol İstanbul’da yer alan X Media Art Museum’da ziyaretçilere kapılarını açtı. 

NFT Biennial’in kurucu direktörlüğünü Rahim Ünlü, X Media Art Museum’daki yeni serginin küratörlüğünü ise Esra Özkan üstlendi. Kürasyon olarak posthuman ve insan-teknoloji arasındaki bağa odaklanan müzede; biyosanat, yeni medya, mimari, arkeoloji üzerinden bir estetik dil kuruluyor. NFT Biennial kapsamında Ozan Atalan & Chong-ha & Peter Lee (as Antinomy), Didem Erbaş, Erhan Özden, Hilal Özdemir, Hamza Kırbaş, Meltem Şahin, Nergiz Yeşil ve Soliman Lopez gibi sanatçıların eserleri sergilendi.

Ayrıca X Media Art Museum’da, en büyük metaverse platformlarından biri olan The Sandbox’un başlattığı açık çağrı ile seçilen eserler de sergide yerini aldı. Voxel Art Jam Teması “Siber-Mit: Post-human Çağında Tanrıçalar” adlı açık çağrının ardından seçilen voxel karakterler, dünyanın ilk NFT Bienali’nde ve The Sandbox evreninde gösteriliyor. Böylece The Sandbox, antik tanrıçaları metaverse’e taşıyor. 

Seçilen eserler,  Arslan Kiran (The Sandbox Türkiye ve MENA Direktörü), Rahim Ünlü (NFT Biennial Kurucu Direktörü), Serhat Erman (NFT Biennial Marketing Direktörü) ile Esra Özkan (X Media Art Museum Küratörü) tarafından değerlendirildi. The Sandbox metaverse’ünden Heedong, Skunk47, NFTwoojuin, Laele, Orifather, Ren, Hajik, Jjnhng, RyongRyong ve Marshall17 isimli katılımcıların eserleri, sergilenmeye hak kazandı. 

The Sandbox kurucu ortağı ve COO’su Sebastien Borget açılışta yaptığı konuşmada serginin detaylarını paylaştı: 

Bu sergi ile dünyanın farklı yerlerinden 10 sanatçının NFT ile yarattıkları sanat eserlerini canlı olarak sizlerle buluşturmayı ve diğer sanatçılara da  kendi avatarlarını yaratarak eserlerini metaverse evreninde oluşturmaya ilham olmayı hedefledik. Bugün, burada sizlerle olduğum için çok mutluyum geldiğiniz için teşekkür ederim. 

The Sandbox Türkiye ve MENA Direktörü Arslan Kiran açılışta yaptığı dijital sanat alanında yaptıkları çalışmaları gelecekte de devam ettirmeyi hedeflediklerine dikkat çekti: 

Bienalden biraz bahsedeyim, konusu: ‘Post Human Goddess’. The Sandbox olarak antik tanrıçaları metaverse evrenine getiriyoruz. Birçok sanatçı farklı konularda ve alanlardaki eserlerini metaverse evreninde yaratabiliyor. Post Human Goddess sergisinde de, 4 kıtadan farklı sanatçıların eserleri yer alıyor. Bu anlamda bizim için de çok özel bir sergi. X Media Art’a kürasyonları için teşekkür ederim. Bu daha başlangıç, gelecekte bu tarzdaki sergilerimize devam etmeyi hedefliyoruz.

X Media Art Museum kurucu ortağı Mert Fırat, müzenin immersive üretimler ile NFT gibi teknoloji ve sanatın iç içe geçtiği alanları genişletebilme hedefini paylaştı: 

”X Media Art Museum by DasDas olarak 8 ülkedeki 9 farklı lokasyonda gerçekleşen NFT Biennial’i ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Müzemizi geçtiğimiz yıl ziyarete açarken temel hedeflerimizden biri, dijital sanatlar alanındaki üretimleri desteklemek ve  dijital sanatları sahiplenerek, immersive üretimler ile NFT gibi teknoloji ve sanatın iç içe geçtiği alanları genişletebilmekti. Güncel olarak dijital sanatlar özelinde bir akademi kurmanın hazırlığı içerisindeyiz ve bu sayede NFT Biennial ile birlikte yeni sanatçılarla da tanışmanın heyecanını yaşıyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

 

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu