Siyasilerden Ramazan Bayramı mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Aziz milletimiz; Ramazan Bayramınızı gönülden tebrik ediyorum. Kainatın manası yüce kitabımızın ve oruç ibadetimizin ruhlarımıza şifasıyla gelen Ramazan-ı Şerif, hasretle bekleyeceğimiz bir sonraki kavuşmaya kadar bizlere veda ediyor. Kıymeti tarifsiz olan, 11 ayın sultanını ömrümüzde bir kez daha yaşamayı nasip eden Rabbimize şükrediyorum. Birliğin ve iyiliğin en samimi haliyle yeryüzünü saran Ramazan ikliminin gelecek tüm zamanları da kuşatmasını diliyorum. Hüzün ve umudun birleştiği, her birimizin acısına yine birbirimizin yüreğinde teselli bulduğumuz, iyilik ve iyileşmek üzere sımsıkı kenetlendiğimiz  bir bayram vaktine giriyoruz. Yüreğimizdeki derin acımızla, evladına, annesine, kardeşine, dostlarına, en sevdiklerine hasret olan gönlü yaralı kardeşlerimizin kederini paylaşıyoruz. Dualarımız, Ramazan-ı Şerif mukabelelerimiz, Fatihalarımız deprem felaketinde yitirdiğimiz canlarımız ve tüm şehitlerimiz için. Ruhları şad olsun. Bu zor zamanlarda eşi benzeri görülmemiş bir dayanışmayı tüm varlığıyla ortaya koyan, millet olmanın en yüce duygularıyla hiç tereddütsüz harekete geçen her bir vatandaşımıza şükranlarımı sunuyorum. Bayram günlerinde dahi ülkemiz ve milletimiz için vazifelerinin başında olan kurumlarımıza, görevlilerimize ve sivil toplum gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Bayramlar çocuklarımız için neşenin,  tebessümün, heyecanın zamanları. Çocuklarımızın en doğal hakkı olan bu duyguları coşkuyla yaşamaları için gayretimiz bakidir. En umutsuz zamanlardan dahi en aydınlık umutları yeşerten milletimizle beraber bunu başaracağız. Ve dünyanın bütün çocuklarının hakları ve mutlulukları için, daha adil ve yaşanabilir bir gelecek bırakabilmek yolunda mücadelemizi sürdüreceğiz. Üç bayramı bir arada yaşayacağımız Ramazan Bayramımız, gazi Meclisimizin kuruluşu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız yüreklere birer ümit ve sevinç kaynağı olsun. Her yıl gelişiyle kainatı yeniden dirilten Ramazan-ı Şerif’in en zarif hediyesi bayram günleri esenliklerle gelsin. 23 Nisan’ın arifesinde tüm arife çiçeklerinin bayramları kutlu olsun. Yürekten sevgilerimle.”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, mesajında, “Bu sene Ramazan Bayramı’nı ülkemizde yaşanan deprem ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden insanlarımızın acısı nedeniyle buruk idrak ediyoruz. Ülkemizde yaşanan deprem ve sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Depremin ilk gününden itibaren yaraların sarılması için devlet ve millet olarak seferber olduğumuz gibi bundan sonra da yaraların sarılması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ramazan Bayramımızın ülkemize, İslam Alemine ve insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, aziz milletimizin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yayımladığı mesaj şöyle:

“Rahmet deryası, on bir ayın sultanı Ramazan ayının ardından kavuştuğumuz mübarek Ramazan Bayramımızı başta aziz milletimiz olmak üzere tüm İslam âlemi için en içten dileklerimle kutluyorum. Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz canlarımızın acısı hala yüreğimizde taze iken bu yıl, önce Ramazan-ı Şerif’e sonra da bayrama kavuşmanın mutluluğunu buruk yaşıyoruz. Deprem ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden her bir insanımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, milletimize, ülkemize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Hüznümüzü, acımızı paylaştığımız bu bayramda yine ele ele vererek yaralarımızı saracak, içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek daha çok birbirimize kenetlenerek aşacağız. Depremin yaşandığı günden itibaren sosyal devlet anlayışıyla vatandaşlarımızın hem maddi hem manevi olarak yanlarında olduk. Üretimi destekledik, çarkların dönmesi için sanayicilerimize, esnafımıza ilave imkanlar sunduk. Şehirlerimizi yeniden kalkındırıp eski güzel günlerine döndürene kadar da büyük ve güçlü devletimizin tüm imkanları ile vatandaşlarımızın yanı başlarında olmaya devam edeceğiz. Depremin yıkıcı etkisini azaltmak, milletimizin yarasına merhem olmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Gönül köprüleri kurduğumuz Ramazan Bayramımızın sağlık, afiyet, huzur ve bereket getirmesini Yüce Allah’tan diliyor, istikbalimizin kıymetli cevheri olan evlatlarımızı kucaklıyor, yüce gönüllü necip büyüklerimizin ellerinden öpüyorum. Milletimizin ve bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Değerli silah ve mesai arkadaşlarım, muvazzaf ve emekli tüm mensuplarımızın bayramını gönülden tebrik ediyorum. Bayramlar, milli ve manevi değerlerimizin özenle yaşatıldığı; sevgi, saygı, hoşgörü ve vefa hislerimizin güçlendiği çok özel günlerdir. Milletçe hepimizi derinden etkileyen büyük deprem felaketi ve diğer doğal afetler nedeniyle bu Ramazan Bayramı’nı buruk bir halde geçiriyoruz. Kayıplarımız çok, acımız derin. Ancak ümitsizliğe ve karamsarlığa kapılmadan yaraların sarılması, hayatın normalleştirilmesi için ilk günden itibaren devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içerisinde omuz omuza gayretlerimizi sürdürmekteyiz. Tarih boyunca maruz kaldığımız tüm felaket ve zorlukları milletçe nasıl bir ve beraber olarak aşmayı başardıysak bu felaketin ortaya çıkardığı olumsuzlukları da aynı şekilde birlik ve beraberlik içerisinde aşmaktayız. Bu kapsamda ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla ülkemizi her alanda çok daha ileriye taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Değerli silah ve mesai arkadaşlarım, cumhuriyet tarihinin en yoğun ve en etkili faaliyetlerini icra ettiğimiz bu dönemde TSK; bir yandan deprem felaketinin yaralarını sarmak için gece gündüz demeden gayret göstermekte, diğer yandan da egemenlik ve bağımsızlığımız için; Her türlü arazi ve iklim şartlarında ‘Hudut namustur.’ anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta, terörü kaynağında yok etme stratejisi ile yurt içinde ve sınır ötesinde başta PKK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadele etmekte, denizlerimizde ve semalarımızdaki hak ve menfaatlerimizi korumakta, bunlara ilaveten başta KKTC, Azerbaycan ve Libya olmak üzere dost, kardeş ve müttefiklerimizin haklı davasına destek olmakta; aynı zamanda yedi iklim üç kıtaya barış, huzur ve adaleti götüren atalarımızdan aldığı ilhamla, başta Tahıl Sevkiyatı Anlaşması olmak üzere benzeri girişimlerle bölge ve dünya barışına da katkı sağlamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugüne kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizde emeği geçen, katkı sağlayan bütün devlet büyüklerimize, komutanlarımıza ve asil milletimize şükranlarımı sunuyorum. Aziz şehitlerimize, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimize, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet; yakınlarına ve milletimize başsağlığı; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ayrıca şu anda karada, denizde ve havada; yurt içinde ve sınır ötesinde, zorlu hava ve arazi şartlarında görevlerini büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla yürüten kahraman silah ve mesai arkadaşlarımın her birini de alınlarından öpüyor, kendilerine sağlık ve esenlik içinde kazasız, belasız, hayırlı, başarılı görevler diliyorum. Tüm mensuplarımızın, emeklilerimizin, kahraman gazilerimizin ve ailelerinin, aziz şehitlerimizin değerli aile bireylerinin; yanı sıra bu bayram gününde dahi aile ve sevdiklerinden uzakta büyük fedakarlıklarla görevlerini ifa eden kahraman silah ve mesai arkadaşlarımın Ramazan Bayramı’nı bir kez daha en içten duygularla kutluyorum.”

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“Deprem felaketi nedeniyle hüzün içerisinde karşıladığımız Ramazan Bayramı'nda birlik, beraberlik ve inanç ile yaralarımızı birlikte sarmaya devam edeceğiz.  Rabbimden birlik ve beraberliğimizin daim olduğu nice bayramlar karşılamayı diliyor, Ramazan Bayramı'mızı gönülden kutluyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu