Simya VC’nin ilk yatırımı yapay zeka tabanlı içerik üretimi platformu Evercopy’e

12 yıldır girişim ekosistemine öncülük eden 212’nin, erken aşama girişimlere yatırım yapma hedefi doğrultusunda Neo Portföy ve dünyanın en iyi hızlandırma programlarından biri olan Alchemist Accelerator ile beraber hayata geçirdiği Simya VC, ilk yatırımını Evercopy’e yaptı. Yapay zeka altyapısı sayesinde saniyeler içinde kişiselleşmiş yaratıcı içerik üreten Evercopy, aldığı bu yatırımı global arenada büyümede, ekibini genişletmede ve pazarlama, satış faaliyetlerini artırmada kullanacak.

Özgür: “Bir sene içinde globalde akla gelen ilk marka olmayı hedefliyoruz”

Evercopy Kurucu Ortağı Deniz Özgür konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

“Yapay zeka yakın gelecekte her birey için tamamen kişiselleştirilmiş içerikler üretebilecek. Bu her birimiz için bambaşka bir internet ve etkileşim deneyimi anlamına geliyor. Evercopy ile içerik üretim ve tüketim sürecimizi tamamen iyileştirecek bir çözüm sunuyoruz. Bir sene içinde AI tabanlı yaratıcı içerik üretim alanında globalde akla ilk gelen marka olmayı hedefliyoruz.”

Bahçıvanoğlu: “Geleceğin teknolojilerine yatırım yapıyoruz”

Simya VC Yönetici Ortağı Selma Bahçıvanoğlu da şunları söyledi:

“Simya VC olarak yenilikçi teknoloji ve B2B iş modeline sahip erken aşama girişimleri odağımıza aldık. Fon kuruluşumuzu yaptıktan sonra hızlı bir şekilde yatırımlara başladık. Geleceğin teknolojisine yatırım yapma hedefiyle Evercopy’e ilk yatırımımızı yaptık. Erken aşama bir girişim olan Evercopy’nin global yolculuğuna eşlik edeceğimiz için çok mutluyuz.”

Chalmers: “Uluslararası pazarlarda tecrübe kazanmış liderlerle çalışma fırsatı sunuyoruz”

Alchemist Başkanı Rachel Chalmers ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“B2B erken aşama hızlandırma programı olarak girişimlerin uluslararası pazarlara açılmasına destek oluyoruz. Deneyimli mentor ağımızla girişimler uluslararası pazarlarda tecrübe kazanmış liderlerle birebir çalışma fırsatı buluyor. Evercopy’e de global pazardaki büyüme sürecinde ihtiyaç duyduğu tüm aşamalarda rehberlik sunacağız.”

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu