Sakarya Kardeşlik Kenti için ilk konteynerler İskenderun’a yola çıktı

‘Sakarya Kardeşlik Kenti’nde depremzedelerin konaklayacağı konteynerler düzenlenen törenle uğurlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ev sahipliği yaptığı programda Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Arifiye Gar Müdürü Ömer Faruk Korkmaz, büyükşehir bürokratları ile basın mensupları yer aldı. Yüce, konteynerleri tek tek inceleyerek, hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Başkan Yüce, “250 konteynerlik geçici barınma kentimiz için Sakarya’dan ilk konteynerlerimizi uğurladık. 1999 yılında depremi yaşamış Sakarya’da, Kahramanmaraş merkezli yaşanan felaket sonrasında ‘en iyi biz anlarız’ düşüncesiyle başlattığımız seferberliğe katkı sağlayan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Depremin izlerini silene kadar çalışmaya, kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İlk günden bu yana bölgede yaraların sarılması, ihtiyaçların giderilmesi için çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Yüce, “İlk an itibariyle ekiplerimizi bölgeye yönlendirdik. Arama kurtarma çalışmaları ile enkaz altında kalan kardeşlerimize el uzattık. Ardından yardım faaliyetleri için organize olduk ve vatandaşlarımızın katkılarıyla 200’ü aşkın tırı bölgeye ulaştırdık. SASKİ Teknik Birimler’de başlayan ve daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na taşıdığımız yardım seferberliğiyle bölgeye tonlarca yardım malzemesi göndermeye devam ediyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu