Rektör Prof. Dr. Ahmet ÇAMSARI’ya anlamlı ziyaret

Üniversite de öğrenim görmekte olan engelli öğrencileri her engel türünü ve her Fakülteyi temsil eden bir öğrencinin seçildiği temsil heyeti ile birlikte Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Gülcan BOYRAZ, Rektör Prof. Dr. Ahmet ÇAMSARI’yı ziyaret etti.

Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Gülcan BOYRAZ, görüşme sonrasında öğrencilerden aldıkları görüşlerin şu doğrultuda olduğunu belirtti: ” Öğrencilerimiz öğrenim gördükleri Üniversitemizde kendi engel türlerinden kaynaklı sıkıntı yaşayacakları veya problemlerle mücadele etmek zorunda kalabilecekleri süreçte ailelerinin de yanlarında olmadığı için çok zorlanacaklarını düşünmelerine rağmen Engelsiz Yaşam Birimi olarak onlara tam bir aile sıcaklığını verdiğimizi ve bununla birlikte hiçbir muhatap bulamayacaklarını düşünürken  Üniversitenin en yetkili kişisi olan Rektörü ile bir araya getirebilmemizden dolayı ve bunun yanı sıra öğrenim gördükleri Fakültelerde, Yüksekokullarda veya Meslek Yüksekokullarında engellerinden kaynaklı akademik sosyal ve mekan kaynaklı erişim ile ilgili tüm sorunlarının Birimimiz tarafından desteklenip problemlerin çözüme kavuşturulmaya çalışıldığı veya en aza indirgenmeye çalışılmasından dolayı mutlu olduklarını ve teşekkürlerini ilettiklerini bununla birlikte Rektör hocamızın da kendilerini saygıyla ve ilgi ile karşıladıklarından çok hoşnut olduklarını dile getirmişlerdir.”

            Ziyaret, Engelliler Konfederasyonu tarafından gerçekleştirilen Ankara Çalıştay’ına 15 öğrenci ile birlikte konuşmacı olarak davet edilen Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Gülcan Boyraz’ın Konfederasyon tarafından hazırlanan teşekkür belgesini Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya takdim etmesiyle birlikte sona erdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu