Rehber öğretmenlere "Özel Öğrenim Güçlükleri" semineri

NPİSTANBUL Hastanesi Çamlıca Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. 90 öğretmenin katıldığı seminerde özel öğrenme güçlüklerine ilişkin bilgi veren Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, rehber öğretmenlerin sorularını da yanıtladı.

Özel öğrenme güçlüğü nörogelişimsel bir bozukluktur

Özel öğrenme güçlüğünü, “kişinin okuma, yazma veya matematik becerilerinde yaşıtlarına ve zekasına göre beklenilenin altında performans göstermesine neden olan nörogelişimsel bozukluk” olarak tanımlandığını kaydeden Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, “Çocukların zeka düzeyleri normal ya da normalin üzerindedir, farklı fizyolojik ve duyusal nedenlerden etkilenmez, çevresel ve kültürel farklılıklardan ayrılır.” dedi.

Çocuklar okul ortamında değerlendirilmelidir

Çocukların, öğretmenler tarafından okul ortamında değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, “Değerlendirme sürecinde dikkat edilmesi gereken konular arasında okumayı anlama ve yazılı anlatımı değerlendirme, matematiksel becerileri değerlendirme, bireysel farklıları ayırt etme, davranışsal ve sosyal beceriler gibi durumlara dikkat edilmelidir. Bu gibi durumlar öğretmenler tarafından fark edilebilir ve aileye bilgi verilmelidir. Bu gibi durumlarda yapılması gereken en temel yaklaşım; aile-öğretmen ilişkisi ve iletişimini oluşturabilmektir” tavsiyesinde bulundu.

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu