Polisler büyük sorunlar yaşıyor

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan kaç polisin ve kaç sivil memurun istifa ettiğini sordu.

Süleyman Soylu verdiği yanıtta 2018 ila 2021 yıllarında 3.319 polisin, 389 memurun ve 92 işçinin istifa ettiğini açıkladı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Alpay Antmen, yaşanan bu istifa yağmurunun nedeninin anti-demokratik tablo ve bürokrasideki hukuk dışı talimatlar olduğunu belirterek “Emniyet mensupları hem de bu yoksulluk ve işsizlik ortamında istifa ediyor. Bunun sosyal, psikolojik, siyasal, toplumsal ve bireysel nedenleri var. Halkla polisi karşı karşıya getirip orantısız güç kullanımı konusunda talimatlar yağdırıyorlar. Demokratik bir ortamda bunlar yaşanmaz. Polislerin yaşadığı büyük sorunların ispatı bu istifa sayıları. 2018-2021 yıllarında 3 bin 319 polis istifa etmiş. Yani neredeyse her gün 4 polis istifa etmiş, etmeye de devam ediyor. Acaba ne tür baskılar ya da yasa dışı talimatlarla karşı karşıya kaldılar? Amir ve müdürlerinin mobbingleri nedeniyle bunalıma giren polisler var. Çalışma saatleri ve biçimi insani değil. Sosyal hayatları yok ediliyor. Adeta robotlara dönüşmeleri talep ediliyor. Memurlar nelere şahit oldular da arkalarına bakmadan istifa edip gitmişler? Bunların hepsinin aydınlatılması ve acilen şeffaf şekilde çözülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu