Otistik Çocukların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Mersin Otistik Çocukları Yaşatma ve Kazanma Derneği çocuklarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması yaptı

Cumhuriyet bayramı dolayısıyla biraraya gelen Mersin Otistik çocukları yaşatma ve kazanma derneği üye ve aileleri, otizmli  çocuklarımızla ilk önce  Tarsus’ta gezi yaptılar. İlk durakları  Hayvanat Bahçesi (Doğa Parkı) olan derneğin, Hayvanat Bahçesinde bir çok farklı hayvan türü olması ve bunları yakından görmeleri ,çocuklara çoşkulu ve mutlu saatler yaşattı  .Daha sonra Tarsus Şelalesi’ne giden dernek üyeleri burada piknik yaparak hoşça vakit geçirdiler.
Otistik çocukları yaşatma ve kazanma derneği , Bir kıtlık yılının hakim olduğu yılda Mersin’in Tarsus ilçesine gelmesiyle  bolluk ve bereket de  getirdiğine de inanılan Danyal Peygamber’in,  Tarsus’ta bulunun Makam Camii olarak da bilinen Danyal Peygamber kabrini de ziyaret ettiler.
Tarsus Eshabı-l Kehf  (yedi uyurlar) mağarasınıda ziyaret eden dernek üyeleri ,Son olarak Mersin’de Mezitli  Belediyesinin  Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümü kutlamaları kapsamında, “Yıldırım Mayruk İle Adım Adım Cumhuriyet” defilesine izleyici olarak katılarak Cumhuriyet Bayramını dolu dolu yaşadılar.
Dernek Başkanı Nazmiye Yaman; “Otizmin çocuk yetiştirme özellikleriyle ya da ailenin ekonomik koşullarıyla hiçbir ilişkisi yoktur; bu nedenle otizme her toplumda, farklı coğrafyalarda, ırkta ve ailede rastlanmaktadır. Tüm çocuklarımıza eşit yaşam haklarının verilmesini sağlamak. Öncelikle sağlıklı, mutlu ve başarılı çocuklar yetiştirilmesine katkı sağlamak. Mutlu ebeveyn, mutlu çocuk ilkesiyle her bireyin özel ve önemli olduğunu göstermek, Türkiye’deki otizm konusunda çalışan sivil toplum kuruluşlarının kapasitesini güçlendirerek kamu yetkilileri ile işbirliğini ve  iletişimini arttırmayı amaçlamaktayız” dedi.
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu