MTSO’dan bankalara destek çağrısı

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, iş dünyasının zorlu bir süreçten daha geçtiğini hatırlatarak bankalardan finansman konusunda destek beklediklerini söyledi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, iş dünyasının zorlu bir süreçten daha geçtiğini hatırlatarak bankalardan finansman konusunda destek beklediklerini söyledi. “Elbette bankaların da kazanması gerekli” diyen Kızıltan, “Ancak içinden geçtiğimiz süreçte herkesin fedakarlık yapması gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile Meclis Başkanı A. Hamit İzol, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri’nin de katıldığı toplantıda Ziraat Bankası Mersin Bölge Yöneticisi Murat Kara ve Ziraat Bankası Şube Müdürleriyle araya geldi. KGF Kredileri, Yatırım ve İşletme Kredileri üzerine gerçekleştirilen toplantıda başkanlar, yönetim ve meclis üyeleri, sektör temsilcilerinin sorunlarıyla taleplerini anlatıp, verilecek yeni kredilerin detayları hakkında bilgi aldı. Özellikle Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın bölge üzerindeki olumsuz etkilerine değinen MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Belki de planlarımızı yeniden gözden geçirmeliyiz. Ticaretin durmaması, firmaların zor durumda kalmaması ve hayatlarını idame ettirebilmesi adına ekstra çaba sarf edilmesi gerekli” dedi. Bankaların büyük karlar açıkladığını hatırlatan Kızıltan, “Bu dönemde biraz fedakarlık yapılması gerektiğine inanıyorum. Bankalar elbette para kazanmalı ama böyle bir ortamda kardan biraz feragat edilebilir. İş dünyası, finansman ve çalışanlar bir ekosistem. Üç taraf da mutlu olmazsa sıkıntı yaşanır. Sizler de bu taleplerimizi genel müdürlüklerinizle paylaşacağınız inancındayım. Mersin iş dünyasına gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler “ ifadelerini kullandı. Meclis Başkanı İzol kredilerin detaylarının anlatılması adına Ziraat Bankası Mersin Bölge Yöneticisi Kara’yı Meclis toplantısına davet ederken Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Bucuge, sektör temsilcilerinin Oda’ya ilettiği talep ve beklentileri aktardı. Ziraat Bankası olarak Mersin’e verdikleri önemi vurguladığı konuşmasında ise Kara şu ifadelere yer verdi: “Başlangıç olarak KGF bir tutar belirledi ve bunu tüm bankalara açtı. Her bankaya belli bir limit tahsis edildi ve en büyük payı da biz aldık. Ama kaynak az, şube sayısı çok olunca yeterli miktarda kredi verme imkanı olmayabiliyor. Ancak başka paketler de var. Örneğin imalat ve ihracat yapacaklara dair kredilerimiz bulunuyor. Yatırım kredilerinde bir limit bulunmuyor. Daha fazla faydalanabileceğiniz inancındayım.”Kara daha sonra kredilerin detayları hakkında bilgi paylaştı. 

    

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu