MTSO Başkanı Kızıltan, ‘Bu kez kutlayacağımız zafer yüzlerce yılın zaferi olacak’

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yüzüncü yılının coşkuyla kutlanacağının söyleyerek, “100 yılın zaferini büyük bir coşkuyla kutlayalım, evimizde, sokaklarda, ofislerde, meydanlarda kutlayalım. Bu zafer yüzlerce yılın zaferi olacak” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, Gazeteci Yazar Semir Bolat’ın hazırlayıp sunduğu ve 30 Ağustos’a kadar çeşitli konukların ağırlanacağı Yüzyılın Zaferi programına konuk oldu.

MTSO’da bulunan Atölye 1886’da gerçekleşen programda Semir Bolat’ın sorularını cevaplayan MTSO Başkanı Kızıltan, “Her 30 Ağustos, 29 Ekim, 19 Mayıs, 23 Nisan, Çanakkale Zaferi dendiğinde tüylerim diken diken oluyor. Türk milletin çok hassas olması lazım bu konularda, çünkü şu anda içinde yaşadığımız topraklar, Çanakkale Zaferlerinin, 23 Nisan’ların, 29 Ekim, 30 Ağustos’un kazanılmasıyla, orada dökülen kanlarımızla kazanılmıştır ve onların sayesinde biz rahat bir şekilde yaşıyoruz” dedi.

“MİLLİ MÜCADELENİN İLK ADIMI MERSİN’DE ATILDI”

Programda çağrıda bulunan Kızıltan, “100 yılın zaferi, 30n Ağustos Zafer Bayramı’nı Mersin ve tüm ülkede çok büyük bir coşkuyla kutlayalım, evimizde, sokaklarda, ofislerde, meydanlarda kutlayalım. Hiçbir sınır tanımıyoruz bu konuda. Vatandaşlarımız 30 Ağustos’u en coşkulu şekilde kutlamalıdır” diye konuştu. Bu çağrıyı Mersin’den yapmanın önemine dikkat çeken Kızıltan Milli Mücadelenin ilk adımının Mersin’de atıldığını aktararak, “Milli Mücadele başlamadan önce bilindiğinin aksine Gazi Mustafa Kemal 1918’de ilk defa Mersin’e gelmiştir. Suriye’deki görevinden dönerken Mersin’e uğrayıp, Mersin’de örgütlenmesini sağlamış ordu mensuplarının, Suriye’deki silahları burada depolamış ve ilk adım Mersin’de atılmış. Belki de Mersin’e gelip bu hazırlıkları yapmasaydı bu zafer başarıya ulaşmayacaktı. Mersin bu anlamda çok önemli. Mersinliler hepiniz duyun, bilin, öğrenin” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK HALK LİDERİDİR”

Atatürk’ün yüzlerce yılın lider olduğunu vurgulayan Kızıltan, “Çünkü Atatürk kendi halkı için somut şeyler yapmıştır. Halkı için bunca savaşıp mücadele eden hiçbir lider yoktur. Atatürk bir halk lideridir” dedi. Atatürk’ün savaş sırasında askerlere “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum” sözünü hatırlatan Kızıltan, “ Atatürk’e birçok yakıştırma yapıyorlar, dinsiz diyorlar. Atatürk’e kimse dinsiz diyemez, Atatürk dinsiz olsaydı, bu lafı söylediğinde Türk askerleri ‘Allah Allah’ diyerek taaruza geçmezdi” şeklinde konuştu. 30 Ağustos’a çağrı yapan Kızıltan, “Yüzyılın zaferini meydanlarda coşkuyla kutlayalım. Allah bir daha bu ülkeye Kurtuluş Savaşı yaşatmasın. Yüzyılın zaferi yüzlerce yılın zaferi olacak. Artık Türk ulusunun bu topraklardan sökülüp atılamayacağının kanıtlanmasıdır bu zafer. Bütün dünya bir araya gelse bu milleti sökemez. Bu vatan perçinleşmiştir. Biz de bu vatanı daha ileriye götürmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu