MHP’li Olcay Kılavuz ” Kılavuz Ana Konteyner Limanı Projesini” hakkında konuşa gerçekleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz Ana Konteyner Limanı Projesinin Mersin’den alınarak başka bir ile projelendirme yapılacağı iddiaları ile ilgili TBMM’de basın açıklaması gerçekleştirdi. MHP’li Olcay Kılavuz “Ana Konteyner Limanı projesinin Mersin’den alınacağı ve başka bir ile projelendirme çalışmalarının yapılacağına yönelik haksız ve mesnetsiz iddialar kamuoyunu yanlış yönlendirmek ve siyasi rant devşirmekten başka bir anlam taşımamaktadır.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un açıklamaları şu şekilde:

MERSİNİMİZİN YEREL, BÖLGESEL VE ULUSAL KATMA DEĞERİ HER GEÇEN GÜN YÜKSELMEKTEDİR

Akdeniz’in incisi ülkemizin gözbebeği olan Mersinimiz, kıyıları, koyları, sahilleri ve eşsiz mavisiyle deniz; birçok medeniyete ev sahipliği yapması, antik kentleri, tarihi kaleleri ile tarih ve kültür; Toros dağlarının uçsuz bucaksız sınırları ve yeşiliyle doğa, Tarsus’taki Eshab-ı Kehf mağarası, dünyadaki tek cennet cehennemi, tapınak ve mabetleriyle inanç turizminin yapıldığı, tam anlamıyla turizm ve kültür şehridir.

Bununla birlikte;  yaş sebze ve meyve üretimi ve ihracatıyla tarım, kara, deniz ve demiryolu taşımacılığının kavşak noktalarından olması ve liman kenti olması sebebiyle ulaştırma ve lojistik, organize sanayi bölgelerinin varlığıyla sanayi şehridir. Böylesi çok yönlü ekonomik faaliyetlerin yapıldığı Mersinimizin yerel, bölgesel ve ulusal katma değeri her geçen gün yükselmektedir.

Bu kapsamda şehrimizin marka değerini yükseltecek, Türkiye’ye enerji, sanayi ve tarım gibi stratejik sektörlerde önemli katkılar sunacak, Ülkemizin ve Mersinimizin ihracat kapasitesini yükselterek uluslararası ihtiyaçlara cevap verecek projeler, hem Mersinimiz hem bölgemiz hem de ülkemiz adına son derece önem arz etmektedir.

ANA KONTEYNER LİMANI İÇİN EN UYGUN ŞEHİR OLARAK MERSİN ÖN PLANA ÇIKMAKTADIR

Mersinimize yapılması planlanan Ana Konteyner Limanı projesi, 9 ve 10. Kalkınma planlarında açıkça belirtilmektedir. Ana Konteyner Limanı için tercih sebebi olan Mersinimiz birçok ilden farklı olarak dış ticaret kültürü olan, 2021 yılında yüzde 28’lik artışla 2,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren, liman, serbest bölge, organize sanayi bölgesi ve çok çeşitli lojistik imkânları bulunan, en önemli şehirlerimizden biridir. Mevcut olarak kullanılan Mersin Limanı, Doğu Akdeniz’deki yük arzının yüzde 40’ını karşılayabilmekte, yüzde 60’ı ise Basra Körfezi ya da Mısır’daki limanlara yönelmektedir.

Bu sebeple daha çok yükün Mersinimize ve ülkemize çekilmesi bakımından, hali hazırda limancılığı besleyecek her türlü alt sektörün ve alt yapının mevcut olması, Türkiye’nin en önemli bölgesel ve lojistik havalimanı olan Çukurova Bölgesel Havalimanının Mersin’de bulunması, Ana Konteyner Limanı için en uygun şehir olarak Mersin’i ön plana çıkarmaktadır.

 

ANA KONTEYNER LİMANI PROJESİNİN MERSİN’DEN ALINACAĞINA YÖNELİK HAKSIZ VE MESNETSİZ İDDİALAR SİYASİ RANT DEVŞİRMEKTEN BAŞKA BİR ANLAM TAŞIMAMAKTADIR

Türkiye ve Doğu Akdeniz’de ana liman-lojistik üs olma hedefiyle bir vizyon projesi niteliği taşıyan, 500 milyar dolarlık ihracat ve en az 1.5 trilyon dolarlık dış ticaretin taşımasını sağlayacak, Ana Konteyner Limanı Projesi, küresel lojistik ve tedarik zinciri tarafından da Mersin olarak kabul edilmektedir. Mersin Ana Konteyner Limanı;  kârlı, verimli ve akılcı bir projedir. Ana Konteyner Limanının Mersinimize kazandırılması ile ilgili çalışmalar da, büyük bir özveri ve titizlikle yürütülmektedir.

Ana Konteyner Limanı ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına sunmuş olduğumuz soru önergesine de, Bakanlığımız “Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı kapsamında planlanan çalışmalar devam etmektedir” cevabını vermiştir. 19 Eylül 2022 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından yapılan yazılı açıklamada da, “Uluslararası Mersin Konteyner Limanı Projemiz kapsamında fiziksel modelleme, kapasite ve kaynak değerlendirme ve fizibilite raporu çalışmaları devam etmektedir” ifadelerine yer verilmiştir.

Ana Konteyner Limanı projesinin Mersin’den alınacağı ve başka bir ile projelendirme çalışmalarının yapılacağına yönelik haksız ve mesnetsiz iddialar kamuoyunu yanlış yönlendirmek ve siyasi rant devşirmekten başka bir anlam taşımamaktadır. Nitekim Bakanlığımızın açıklaması hiçbir şüpheye ve tereddüte yer bırakmamaktadır.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VE CHP MERSİN MİLLETVEKİLLERİ ÖNCELİKLE MERSİNLİ HEMŞERİLERİMİZE NASIL İHANET ETTİKLERİNİ AÇIKLAMALIDIR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Milletvekilleri Mersinimizin huzur ve güven iklimine suikast düzenleyip kaos yaratmak yerine önce HDP’ye bakanlık vereceklerini ifade edecek kadar Gazi Atatürk’ün çizgisinden sapmalarına,  Mersin Büyükşehir Belediyesinin Pkk’nın finans kaynağı haline gelmesine, teröristlerin birinci dereceden akrabaları olan sözde değer ailelerini belediye kadrolarında istihdam etmelerine, binlerce masum ve mazlum vatandaşımızın işten çıkarılarak yerine Pkk sempatizanlarının doldurulmasına, her türlü garabet, melanet ve ihanet çemberiyle kamu kaynaklarını talan etmelerine cevap vermelidir.

Mersin Ana Konteyner Limanı Projesinin Mersin’den kaçırılacağına yönelik iddialar gündem değiştirmek ve üzerlerine atılı suçlardan kaçmaktan başka bir anlam taşımamaktadır. Öncelikli olarak CHP’li Mersin Milletvekillerinin CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinde çalıştırılan PKK’lı personellere yönelik açıklama yapması, Mersinimize ve Mersinli hemşerilerimize nasıl ihanet ettiklerini ve Mersinimizi hain teröristlere nasıl peşkeş çektiklerini açıklaması yerinde olacaktır.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ OLARAK MERSİNİMİZİN HER TÜRLÜ HAK VE MENFAATİNİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Herkes şunu iyi bilmeli ve anlamalıdır ki; bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak Mersinimizin tarımdan turizme, sanayiden lojistiğe, her türlü hak ve menfaatini savunmaya ve şehrimiz adına mücadele etmeye devam edeceğiz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu