Meta, Instagram için güvenlik önlemlerini paylaştı

Meta, TOBB’da düzenlediği atölye çalışması ile getirdiği güvenlik araçlarına dair bilgiler verdi. Paylaşılan bilgiler arasında siber zorbalık,taciz ve rahatsız edici içeriklerden korunmak için geliştirilen önlemler ve ebeveyn ve gençler için sunulan denetleme araçları yer aldı.

Meta’nın Türkiye’de de kullanıma sunduğu Aile Merkezi ile hayata geçen denetim özellikleri, çocukları bir gönderiyi veya hesabı şikayet ettiğinde, ebeveynlere kimin şikâyet edildiği ve şikâyetin türünün ne olduğuna dair ayrıntılı bilgi edinme imkanı tanıyor.

Meta’nın kullanıma sunduğu ‘Aile Merkezi’ özelliği ile çocukları bir hesabı şikayet ettiğinde ebeveynlere kimin şikayet edildiği ve şikayetin ne olduğuna dair bilgi alma fırsatı sunuyor. Bu özellik aynı zamanda ebeveynlere çocuklarının instagram kullanma sürelerini belirleme imkanı da tanıyor. Aile Merkezi yayınladığı makaleler ve eğitim videolari ile ebeveyenlere çocuklarıyla sosyal medya hakkında nasıl bilgi verip konuşabileceklerini açıklayan içerikler hazırlıyor.

Yeni yaş doğrulama sistemi

Instagram ayrıca yeni bir yaş doğrulama sisteminin bugünden itibaren kullanıma açıldığını duyurdu. Bu özellikle 18 yaş altında olan bir kullanıcı yaşını 18 üzerine değiştirmek istediği zaman iki farklı doğrulama sistemiyle karşılaşacak. Bu yöntemlerden biri resmi bir kimlik yüklemek, diğeri ise kullanıcının yüzünü gösteren bir video çekmek olacak. Bu video, yeni yaş belirleme teknolojisi kullanarak yaş doğrulama için değerlendirilecek.

Meta, hayata geçirdiği bu önlemler ile birlikte Instagram’da gençlerin daha güvenli vakit geçirmelerini sağlamayı ve ebeveynlere de çocukları için yeni denetim mekanizmaları kurma ve sosyal medya denetimi ile ilgili eğitim sahibi olma imkânı sunmayı amaçlıyor. 

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu