MESKİ, Merkez Atıksu Terfi İstasyonu’nda çekvalfler ve vanalar yenilendi

Mersin’in atıksuyunun % 70’ini Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’ne aktaran istasyonun, daha teknik ve kaliteli ekipmanlarla donatılması ile Mersin’in atıksuyunun uzun yıllar boyunca sorunsuz olarak terfi edilmesi sağlanacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Merkez Atıksu Terfi İstasyonu’nda eskiyen ve ekonomik ömrünü dolduran çekvalfleri ve vanaları yeniledi. Bu sayede Mersin’in atıksuyu uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde terfi edilmiş olacak.

MESKİ, Merkez Atıksu Terfi İstasyonu’nda bulunan 29 yıllık çekvalfler yenilendi

MESKİ’nin 1993 yılından bu yana kente hizmet sağlayan Merkez Atıksu Terfi İstasyonu, Mersin’in atıksuyunun % 70’ini Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’ne terfi ediyor. Merkez Atıksu Terfi İstasyonu’nda 29 yıldan bu yana çalışan eski tip kelebek vana ve çekvalflerin zaman aşımından dolayı sağlıklı olarak açma kapama yapamaması üzerine harekete geçen MESKİ teknik birimleri proje hazırlayarak, eski manuel kumandalı vana ve çekvalfleri, otomatik kumandalı bıçaklı tip vana ve hidrolik frenli çekvalflerle yeniledi.

İstasyonda bulunan eski vana ve çekvalfler sökülerek, yeni tip otomatik kumandalı bıçaklı vana (4 adet DN1200, 6 adet DN800, 3 adet DN600), DN800 hidrolik frenli tilting tip çekvalflerle değiştirildi. 7 gün 24 saat prensibiyle çalışan istasyonun demontaj ve montajları, Merkez İşletmeler Dairesi Başkanlığı Kanalizasyon Şube Müdürlüğü’ne bağlı mühendislerin ve personelin 24 saatlik aralıksız ve özverili çalışmaları sayesinde tamamlandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu