Meski, Asfalt Serim Çalışmalarında Da Hız Kesmiyor

MESKİ, Anamur’dan Tarsus’a kadar sürdürdüğü altyapı çalışmalarının ardından, tahrip olan yolların onarımı ile asfalt tamiratına da hız kesmeden devam ediyor. Sağlık ve Osmaniye Mahalleleri’nde tamamlanan yağmursuyu hattı ile içme suyu ve kanalizasyon deplase işlerinin ardından, tahrip olan yollar kısa sürede onarılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, altyapı çalışmalarının ardından, tahrip olan yolların tamiratını gerçekleştirmeye devam ediyor.

Toroslar ilçesi Sağlık ve Osmaniye Mahalleleri yağmursuyu hattı ile içme suyu ve kanalizasyon deplase işlerini tamamlayan MESKİ, çalışma yapılan sokakların asfalt tamiratlarını gerçekleştiriyor. Çalışma kapsamında, ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarının yenilenmesiyle kayıp-kaçak oranları düşürülerek su tasarrufuna katkı sunuluyor. Bölgede yapılan yağmursuyu çalışmasıyla, yoğun yağışlarda yaşanabilecek olası su taşkınlarının önüne geçilecek.

MESKİ, Sağlık ve Osmaniye Mahallelerinde yapılan altyapı çalışmalarının ardından, tahrip olan yolların tamiratına da kısa sürede başladı. Çalışma kapsamında 980 ton asfalt dökülürken, yaklaşık 2 bin metrekare parke ile 1000 metre bordür imalatı da tamamlandı.

Muhtar Şen: “Mahallemiz sağlıklı altyapı ve kaliteli üstyapıya kavuştu”

Sağlık Mahallesi Muhtarı Ayşe Şen, Başkan Seçer’in göreve başladığından bu yana mahallenin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini vurgulayarak, “Mahallemizde yağmursuyu sorunumuz vardı. Hep evleri su basıyordu. Vahap Başkanımız’a ilettim. Dilekçeyle de müracaatımı yaptım. Başkanım tez zamanda bu çalışmaları başlattı. MESKİ mahallemize girdi. Altyapı, rögar, yağmursuyu, içme suyu sorununu tümden halletti. Mahallem ve kendim adına çok teşekkür ediyorum. Altyapı çalışması bittikten sonra, kaldırımlar ve asfalt çalışması devreye girdi. Mahallemiz pırıl pırıl oldu. Vahap Başkanım’a, MESKİ çalışanlarına, birim müdürüne, daire başkanına çok teşekkür ediyorum. Mahallemiz sağlıklı altyapı ve kaliteli üstyapıya kavuştu” dedi.

“Çok güzel bir çalışma oldu”

Sağlık Mahallesi sakinlerinden Kemal Uğur, yıllardır aynı mahallede oturduğunu belirterek, “Bu mahallede çok büyük sıkıntılarımız vardı. En ufak yağmur yağdığında su birikintileri ve sel basıyordu. Atölyemizi kaç defa su bastı. MESKİ’nin burada yapmış olduğu çok güzel bir çalışma oldu. Kanalizasyon, su şebekesi, yağmursuyu çalışmaları yapıldı. Bunlar halledildi. Üzerine de çok güzel bir asfalt döktüler. MESKİ’ye teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu