Mesiad ‘dan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Çağrı

 

 

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve 20 Şubat Hatay meydana gelen deprem felaketlerinde 11 il doğrudan etkilendiğini ifade eden Mersin Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hasan Engin şu ifadeleri kullanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu

Engin; Yaşanan felaket sonrasında konumu sebebi ile Mersin; depremden etkilenen misafirlerimizin nefes aldığı bölgenin “Terminal Kenti” haline gelmiştir. Şu an kentimiz; 400 bin Suriyeli nüfusa ek olarak artarak devam eden 300 bin misafiri ağırlamaktadır.

11 ilimizde meydana gelen büyük felaketin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki afetzede misafirlerimiz ve önceden sığınmacıların geldiği Mersin’ de 12. İl olarak devlet teşvikleri ve destekleri kapsamında değerlendirilmelidir. Ayrıca kentimizin kalkınmada öncelikli iller arasına alınmasını arz etmekteyiz.

Tüm kentlerimiz gibi Mersin’imizde yaşanan yoğun misafir göçünün üstesinden gelebilmek için borçların ötelenmesi, il katkı paylarının mevcut nüfusa göre artırılması; depremzedeler, sığınmacılar ve yerli halkın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Mersin projelerinin ve yatırımlarının hızlandırılması konusunda duyarlılığınızı biliyoruz.

Aksi halde; Mersin aldığı göçler nedeniyle; alt yapı, barınma, içmesuyu, ulaşım, sağlık ve eğitim gibi hayati konularda yetersiz kalacaktır. Sizlerin duyarlı olduğunuzu biliyoruz. Kentimizi desteklemenizi saygılarımızla arz ederiz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu