Mersinli bir dünya şampiyonuna sahip çıkmaz mı?

Muaythaide Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan 22 yaşındaki Mersinli sporcu Umut Eryılmaz, başarılarına kayıtsız kalınmasından yakınarak, “Futbolcular ve basketbolcular kadar ilgi görmediğimiz bir gerçek ancak bize üvey evlat muamelesi de yapılmasın, biz üvey evlat değiliz!” dedi.

Genç yaşına rağmen sayısız şampiyonluğa imza atarak hem Mersin’in hem Türkiye’nin gururu olan, ringlerde milli marşımızı okutup bayrağımızı göndere çektiren Muaythai Milli Takım sporcusu Umut Eryılmaz, kendisine sırtını dönenlere sitem etti. Tanık Haber’e konuşan dünya şampiyonu genç sporcu, 7 yıl önce 15 yaşındayken yine sporcu olan kuzeninin teşvikiyle muaythaiye başladığını anlattı. O günden bugüne kendi sıkletinde Mersin’de il bazında hep şampiyon olduğunu aktaran Eryılmaz, “Çok çalıştım, çok mücadele verdim. Haftanın neredeyse her günü antrenman yaptım. Hedefim Türkiye ardından dünya şampiyonu olmaktı. Türkiye’de derecelerim milli takıma kabul edildiğim 2018’de başladı. 18 yaşında büyük erkeklerde Türkiye 2’incisi oldum. 2 ay sonra Liselerarası Türkiye Şampiyonu oldum. 2018’de Avrupa Şampiyonluğum var. 2019-2020-2021’de 91 kilo; 2022’de ağır sıklet olmak üzere 4 kere Türkiye şampiyonu oldum. Yine 2021’de 91 kiloda ve 2022’de ağır siklette 2 dünya şampiyonluğu elde ettim” diyerek başarılarını sıraladı.


“İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUTMAK BENİM İÇİN GURUR VERİCİ”

Eryılmaz, Avrupa ve dünya şampiyonluklarında ringe her çıktığında tek hedefinin İstiklal Marşımızı okutmak olduğuna dikkat çekerek, bunun için de çok çalıştığını ancak gördüğü ilgisizlikten dolayı zaman zaman üzüntü duyduğunu söyledi.

SPORCULAR ARASINDA AYRIM YAPILMAMASINI İSTEDİ

“Maalesef bir futbolcu, bir basketbolcu kadar ülkemde ilgi görmüyorum” şeklinde sitem eden Eryılmaz, şöyle devam etti: “Sadece ben değil futbol ve basketbol dışındaki sporlarla uğraşıp dünya çapında başarı elde eden diğer arkadaşlarımız da aynı şeyden şikayetçi. Mersin’de bir ilki başarmışım ve 22 yaşındayım ufakta olsa bir ilgi görmeyi beklerdim. İşin artık maddi boyutunu geçtik manevi olarak desteklenmemiz gerekiyor. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek için çok çalışıyorum, bu kadar mücadele ederken karşılığını ne maddi ne de manevi olarak alabiliyorum. Bunlar benim gibi genç sporcuları üzüyor. Bu ilgisizlik beni yolumdan alıkoyamaz ama bir ilgiyi de bizim gibi sporculara çok görmemeliler.” Dünya şampiyonu genç sporcu Eryılmaz son olarak, “Sporcular arasında ayırım yapmasınlar, başarılı olan sporcuları hangi dalda olursa olsun takip etsinler tek isteğim bu” diyerek yetkililere çağrı yaptı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu