Mersin’in yeni Valisi Ali Hamza Pehlivan, görevine başladı

Mersin’in çiçeği burnunda Valisi Ali Hamza Pehlivan, ayağının tozu ile ilk açıklamasını yaptı: "Vatandaşlarımızı ve Mersin'i düşüneceğiz"

Mersin’de göreve başlayan Vali Ali Hamza Pehlivan, bugün görevine başladı. Ayağının tozu ile ilk açıkılamasını gazetecilere yapan Vali Pehlivan, “Vatandaşlarımızın derdi bizim derdimizdir. Vatandaşlarımızın sevinci bizim sevincimizdir. Hep birlikte onların yanında, yakınında olacağız. Mersin için düşünecek, Mersin için düşleyeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Şırnak’tan Mersin’e atanan Vali Ali Hamza Pehlivan, bugün valilik binasında düzenlenen  törenle görevine başladı.

İl protokolü, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle tek tek selamlaşan Vali Pehlivan, basın mensuplarına da açıklamalarda bulundu. Pehlivan, Mersin’e “merhaba” diyerek göreve başladıklarını söyledi. Dün gece itibariyle kentte geldiğini kaydeden Pehlivan, “İnşallah hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sözlerimin başında bu güzel kentte hizmet etmek, devletimize, aziz milletimize hizmet etme imkanını, tensipleriyle sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Aynı şekilde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Bugünden itibaren Mersin ilimiz için bütün mesai arkadaşlarımızla, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan arkadaşlarımızla üstün bir gayretle çalışacağız” diye konuştu.

“Mersin için düşünecek, Mersin için hep birlikte düşleyeceğiz”
Devlette devamlılığın esası olduğunu vurgulayan Pehlivan, “İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde, güvenlik ve asayişi de daim kılmak ve kuvvetlendirmek, pekiştirmek, huzurumuzu daim kılmak anlamında da ilgili birimlerimizde gerekli çalışmaları takip edeceğim. Bugün burada resmi bir başlangıç yaptık, inşallah biraz sonra önceki çalıştığım yerlerde de bunu yapmaya gayret ederdim. Bir şehit ailemizi önce ziyaret edeceğiz. Sonrasında bir çiftçi ailemizi inşallah ziyaret edeceğim. Gene esnaf ziyareti yapacağız ve bu şekilde ya Allah bismillah deyip görevimize başlamış olacağız. Zaman içerisinde çeşitli konuları konuşacağız, değerlendireceğiz, istişare edeceğiz ama bu özellikle tanıma, tanışma sürecini çabuk, hızlı bir şekilde değerlendirip, işlere dediğim gibi durmaksızın kaldığımız noktadan devam edeceğiz diyorum. Güzel Mersinimizin kıymetli insanlarına, çok kıymetli hemşerilerimize en içten duygularımı, en kalbi duygularımı, sevgilerimi, saygılarımı, muhabbetlerimi sunuyorum. Mersin’e hizmet etmenin, edecek olmanın bahtiyarlığını, mutluluğunu, yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Mersin için düşünecek, Mersin için hep birlikte düşleyeceğiz ve inşallah da üstün bir gayretle çalışma temposu içerisinde birlikte bu yolda yürüyeceğiz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu