Mersin’den 62 Bin 510 Ekmek Deprem Bölgelerine Gönderildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremin yaşandığı bölgelere el uzatmaya devam ediyor. Depremzedelerin yaralarını sarmak için ilk günden itibaren tüm birimleriyle seferber olan Büyükşehir, acil ihtiyaç malzemelerinin gönderimlerini sürdürüyor. MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda günlük üretilen ekmeklerin tamamı depremzedelere gönderiliyor. Bugün üretilen 62 bin 510 ekmek Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da toplam 10 ilçeye ulaştırılmak üzere yola çıktı.

MER-EK gece gündüz üretiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, deprem mağdurlarına daha çok ekmek ulaştırabilmek için gece gündüz çalışıyor. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren kapasiteyi artırarak ekmek göndermeye başlayan fabrika bacaları bu kez depremzedeler için tütüyor. MER-EK’den bugün 62 bin 510 ekmek felaketin yaşandığı bölgelere gönderildi.

Kahramanmaraş’ta Pazarcık ve Elbistan, Adıyaman’da Besni ve Gölbaşı, Hatay’da Defne, Samandağ, Merkez, İskenderun, Arsuz ve Yayladağ ilçelerine somun ve roll ekmek ulaştırılıyor. Ekmekler, acil ihtiyaç noktalarında bulunan yetkililerle iletişim kurularak koordineli bir şekilde ulaştırılıyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Özlem Yaşar, “Şu anda Büyükşehir Belediyemizin Ekmek Fabrikası’nın önündeyiz. Az önce deprem bölgesinde 10 noktaya ekmek araçlarımızı gönderdik. Toplam 62 bin 510 ekmek gönderdik 10 araçla. Bu ekmekler de yarı yarıya olacak şekilde somun ve roll ekmek olmak üzere ayarlandı Olağanüstü hal bölgesine yardımlarımızı göndermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu