Mersin Valisi Pehlivan’ın, 30 Ağustos mesajı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı yayınladı. Vali Pehlivan, mesajında şunları söyledi:

 

“Necip milletimizin; bağımsızlık aşkı, özgür yaşama kararlılığıyla cansiperane bir mücadele ortaya koyduğu, yokluklar ve zorluklar içine düşmüş olsa da yeniden şahlanarak Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda şanlı tarihimizin en büyük kahramanlık destanlarından birini yazdığı Büyük Taarruz Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 100. yıldönümünde, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamanın coşkusunu ve haklı gururunu hep birlikte yaşamaktayız.

Bu büyük muharebe sonunda elde edilen zafer ile Anadolu topraklarının ebedi vatanımız olduğu tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiş, ülkemizin tarih boyunca olduğu gibi güçlü ve saygın bir devlet olarak yoluna devam etmesini sağlanmıştır.

Gücünü birliğinden, köklü tarihinden, şehitlerinden,  gazilerinden, milli ve manevi değerlerinden,kardeşliğinden alan aziz milletimizin, tarih boyunca elde ettiği takdire şayan başarılar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ortaya çıkması muhtemel her türlü badireyi aşarak geleceğe güçlü ve emin adımlarla ilerlememizin teminatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor; Büyük Taarruzun Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadele kahramanlarımızı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden bütün Şehitlerimizi, rahmetle, Gazilerimizi şükranla anıyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu