Mersin SGK Emekçileri iş bıraktı!

Mersin’de Büro-İş Sendikası’na bağlı SGK emekçileri, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesiyle birlikte son günlerde artan çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve maaşlarına zam talebiyle iş bırakma eylemi yaptı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) önünde toplanan emekçiler, uzun süredir yaptıkları hak arama mücadelesine bir yenisini daha ekledi. Emekçiler, burada bir kez daha maaşlarının azlığına dikkat çekerek özlük haklarının iyileştirilmesi için iş yavaşlatma ve bırakma eylemi gerçekleştirdi. Basın metninin okunduğu toplantıda, SGK çalışanlarının yaşadığı sorunlara da dikkat çekildi. Emekçiler adına açıklama yapar Büro-İş Mersin İşyeri Temsilcisi Halil Ertingü, haftalardır SGK çalışanlarının yaşadıkları zorlukları dile getirdiklerini anımsattı. Çok uzun süredir fiyat artışlarının önüne geçilemediğini vurgulayan Ertingü; kira, elektrik, doğalgaz faturaları, ulaşım ve market fiyatlarının tüm vatandaşların ceplerini yaktığını söyledi.
“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI’’
Asgari ücret düzeyinde alınan ücretlerin, yurdun birçok yerinde kiralara yetmiyorken geçinmenin zorluğuna vurgu yapan Ertingü, “Hayatımızı idame ettirmek zorlaştıkça zorlaşıyor. Kredi ve borçlarla aile bütçelerimizi çevirmeye çalışır hale geldik. ‘Bıçak kemiğe dayandı’ dedik ve 31 Mart Günü yurt genelinde iş bırakma ve basın açıklamaları gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

“MAAŞI 20 BİN LİRA OLANA RASTLAMADIK”
Ertingü, açıklamasının devamında, “Gündemimiz sözde iyileştirme adına müjdelenen, nasıl doldurulacağını bilmediğimiz aylık 100 saatlik fazla çalışma iken, bu fazla çalışma, insan onuruna yaraşmamaktadır. Bizden daha kaç post çıkarmaya çalışacaklarını soruyorduk ki; Sayın Bakanın açıklamasıyla sarsıldık. Bakanımız, ‘Bizde hizmetli kadro en düşük maaşlı kadrodur. Maaşları yaklaşık 11 bin 900 TL’dir. Şimdi bu insanlar yukarıya çıktıkça öğretmenler ve diğer kamu görevlilerine kadar her birinin aldığı maaş 20 bin TL’nin üzerinde’ demiştir. Ancak biz SGK’da çalışan kamu çalışanları olarak aramızda araştırdık. Maaşı 20 bin TL olan bir arkadaşımızı bulamadık. Aldığımız maaşların bordrolarını ortadadır’’ şeklinde konuştu.

‘’TALEPLER YİNELENDİ’’
‘’En düşük memur maaşı 20 bin TL’ye çıkarılmalıdır’’ talebini yineleyen Ertingü, son olarak, ‘’2011 yılında çıkarılan KHK ile bir bir yok edilen özlük haklarını, anayasal hakkımız olan yılda 2 asgari ücret ikramiye ve ödemeleri, tüm büro emekçileri için 3600 ek göstergeyi, Sosyal Güvenlik Tazminatını, uzmanlık kadrosunu, ücretsiz yemek ve servis hakkını istiyoruz’’ diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu