Menemen’e yeni filo

Menemen Belediyesi, araç filosuna 1’i hibe 33’ü öz kaynak olmak üzere toplam 34 adet yeni araç daha ekledi.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda sergilenen araçları ilk olarak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Cemal Bekle, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan test etti. Başkan Vekili Pehlivan, “Menemen Belediyemiz bugün eskisi gibi fahiş fiyatlara kiralanmış araçlarla değil, kendi imkânları ve kaynaklarıyla oluşturduğu bir filo ile karşınızda” dedi.

 

Geçtiğimiz Ağustos ayında Menemen Belediyesi envanterine 11 adet yeni araç kazandıran Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, bu araçlara Devlet Malzeme Ofisi üzerinden uygun fiyat ve taksitle 33 araç daha ekledi. 1 tane de Sağlık Bakanlığı’ndan ambulans hibesi aldı. Menemen Belediyesi’nin filosuna kazandırdığı 34 araç, Cumhuriyet Meydanı’nda sergilendi. Araçları ilk olarak AK Parti İl Başkanlığı’nın Karınca Modeli Saha Çalışmasına katılmak üzere Menemen’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle ve AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli test etti.
 
 
MENEMEN’DE TARİHİ GÜN
 
Araçlarla ilgili konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Başkanımız göreve geldiği andan itibaren ilçemizdeki ihtiyaçları gideriyoruz, gidermeye de devam ediyoruz. Bugün de Menemen tarihi bir gün yaşıyor. Tek kalemde 33 aracı filosuna katmayı başardı. Başkanımızın özverili çalışmasını halkımız görüyor bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Menemenimizde çalışmalar bu araçlar sayesinde artık daha hızlı daha verimli bir şekilde ilerleyecek. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 
 
ÖZ SERMAYE VURGUSU
 
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, “Geçtiğimiz dönemlerde kiralık olarak belediye bünyesinde bulunan araçlar, Belediye Başkanımızın çalışması sonucu artık belediyenin öz sermayesine dönüştü. Başkanımız geldiği günden ilk günden itibaren olumlu yönde farkını gösterdi. Kendisine çalışmaları için teşekkür ediyor, desteğimizi her zaman Ankara’da sürdüreceğimize söz veriyorum” dedi.
 
 
SÜREKLİ: BAŞKANIMIZ BÜYÜK İŞ BAŞARDI
 
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Menemen, hizmet anlamında hak ettiğini almaya, bizim belediyecilik anlayışımızla başladı. Belediye Başkanımız, fahiş fiyatla kiralanan araçlarla olan sözleşmeyi son verdi. Sonra da kendi öz sermayesiyle belediye envanterine bu yeni araçları kazandırdı. Böylelikle belediyeyi büyük bir zarara uğramaktan kurtardı. Daha da güzel işler başaracağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.
 
 
PEHLİVAN: MENEMENİMİZ İÇİN NE YAPSAK AZ
 
Menemenlilere durmadan, yılmadan hizmet götürme çabası içinde olduklarını ifade eden Başkan Vekili Pehlivan ise, “Bugün, 1 tanesi hibe, 33’ünü de öz kaynaklarımızla olmak üzere toplam 34 tane aracımızı belediye bünyemize katmanın, çok kıymetli hemşerilerimin hizmetine sunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Menemen Belediyemiz, eskisi gibi fahiş fiyatlara kiralanmış araçlarla değil, kendi imkânları ve kaynaklarıyla oluşturduğu bir filo ile karşınızda” dedi.
 
 
Göreve başladığı ilk günden itibaren, şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışında olmayı ilke edindiğini vurgulayan Pehlivan, “Hamdolsun ki ekibimizle birlikte bu yolda başarıyla ilerliyoruz. Tasarruf bilinciyle israfı ortadan kaldıracak şekilde çalışmak, verimliliği ve iş gücünü artırmak, vatandaşa en kaliteli hizmeti sunmak en temel görevlerimizin başında geliyor.
 
 
Biliyorsunuz ki 2020 yılında belediyemizi yönetenler, 7,5 milyona satın alınacak 22 çöp aracının ihalesine kiralama yöntemiyle 4 yıllığına KDV dahil 42 milyon lira veriyordu. Fahiş fiyata kiralanan ihale sonucu, temizlik firmasının bize kestiği aylık fatura, 1 milyon 200 bin TL +KDV tutarındaydı. Bu meblağı ödemek bize zül geliyordu. Haklı sebeplerle ihaleyi fesih ederek belediyemizi bu yükten kurtardık. Konuyla ilgili yasal süreci takip ediyoruz.
 
 
Bunun akabinde geçtiğimiz Ağustos ayında kimini hibe kimini öz kaynaklarımızla belediyemize kazandırmış olduğumuz 11 aracımızı hemşerilerimizin hizmetine sunmuştuk. Tabi 697 kilometrekareye sahip Menemenimiz, hizmet noktasında daha çok yeni araçlara ihtiyacı olduğu bilincindeydik. Bugün biri hibe 33’ü öz kaynaklarımızla olmak üzere tam 34 aracımızı belediye bünyemize kattık. Hayırlı uğurlu olsun. Yeni araçlarımızı, Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve parti teşkilatımızla birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda sergiliyoruz. Bir taraftan vizyon projelerimizle Menemenimize özlenen ve beklenen hizmetleri yapmaya devam ederken bir yandan da adım adım güçlü bir Belediye oluşturuyoruz. Var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
 
‘ALIRKEN KAZANDIK’
 
     ​Araçların fiyatıyla ilgili de bilgi veren Pehlivan, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz 19 Ekim’de siparişini verdiğimiz araçlar için İller Bankası’na 14 milyon 500 bin lira ödeyeceğiz. Araçlarımızın şu anki piyasa değeri ise yaklaşık 30 milyon lirayı buldu. Deyim yerindeyse alırken kazandık. Uzun yıllar belediyemize hizmet edecek araçlarımız, işlerimizi daha da kolaylaştırmış olacak. İhtiyacımız doğrultusunda araç alımına devam edeceğiz. Çünkü Menemen Belediyesi sizler için var. Menemen Belediyesi hizmet için var. Araçlarımızın alımında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir kez daha yeni filomuzun güzel ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”
 
 
Sağlık Bakanlığı’ndan 1 ambulans hibesi alan Menemen Belediyesi, öz sermayesi ile de filosuna 3 çöp kamyonu, 2 vidanjör, 1 su tankeri, 10 transit araç, 1 minibüs, 7 çöp ekspres, 7 çöp kamyonu ve 2 hamarat kazandırdı.
 
 
GÖNÜLLERE DOKUNULDU
 
Öte yandan Başkan Vekili Pehlivan, İl Başkanlığı’nın Menemen’in köylerinden düzenlemiş olduğu Karınca Modeli saha çalışmasına katıldı. 27’nci kez düzenlenen çalışmaya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle ve Yaşar Kırkpınar da eşlik etti.  
 
İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Başkan Vekili Pehlivan ve beraberindekiler ilk olarak Göktepe Mahallesi’ndeki gençlerle buluştu. 
 
 
ŞEHİT AİLESİ UNUTULMADI
 
Emiralem’de esnaf ziyareti gerçekleştiren Sürekli ve Pehlivan, daha sonra Bozalan’a geçti. Bozalan Köyü Muhtarı Ahmet Akarsu’nun karşıladığı heyet, ardından köy kahvelerinde vatandaşlarla buluştu. Karınca Modeli Saha Çalışması, Bozalanlı şehit Erol Bozkurt’un ailesine ziyareti ile son buldu. Şehit ailesi ve Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim ettiler.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu