Meclis üyesinden Kızıltan’a sert tepki!

Kendi iş kolundan seçilemeyip, başka iş kolundan kendine verilen hisseyle MTSO Başkanlığına aday olan Ayhan Kızıltan'a ver yansın!

MTSO NE ZAMAN MERSİN’İN SAHİBİ OLDU?’

‘HANGİ YATIRIMCIYI MERSİN’E GETİRDİNİZ?’

Kendi meslek grubunda seçilemeyen, son anda 5 bin TL ödeyerek sadece yüzde 1 hissesine sahip olduğu Benser Ltd Şti grubundan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası -MTSO- Yönetim Kurulu Başkanlığını ısrarla isteyen Ayhan Kızıltan’ın aday olmasına sert tepkiler bitmek bilmiyor.
MTSO Meclis Üyesi Orhan Kemal Yüksel, sık sık TV’lerde ortak yayına, radyolarda canlı yayınlara katılarak MTSO üyelerinin parasını harcadığını belirten, başkanlık seçimleri ile ilgili konuşmalarına ve yaptığı gerçeği yansıtmayan açıklamalarına büyük tepki gösterdi.
Meclis Üyesi Orhan Kemal Yüksel Ayhan Kızıltan’a, görevde olduğu süre içerisinde şimdiye kadar neden Mersin’e yatırımcı çekemediğini ve neden Mersin’e yabancıların yatırım yapabilmesi için stratejik bir yatırım planı oluşturulması gerektiğini söylerken, bu konuda kendisinin hiç bir şey yapmadığını da sordu.

“MERSİN’İN STRATEJİK YATIRIM PLANI NEDEN YAPILMADI?”

Başkanlık yaptığı dönemi sorgulamadan, yaptığı büyük yanlışları da görmezden gelerek Mersin’e yatırımcıların geldiğini ancak hangi alanda yatırım yapacaklarını bilmediklerini söyleyen Ayhan Kızıltan’a tepki gösteren Orhan Kemal Yüksel Kızıltan’ın, “Yatırım alanı üretmemiz lazım. O kadar çok yatırımcı var ki özellikle Ruslar, Çinliler gözünü dikmiş Mersin’e ana konteyner limanı için. Bizim zaten temaslarımız var ana konteyner limanının yapılması ile ilgili yatırımcı grupları ile ön görüşmelerimiz oldu. Tabi ki bu işlerde en önemli kurum MTSO’dur. Ama MTSO’nun ve yatırımların önünü açacak olan devlettir. Devlet derken belediye ve hükümetin kurumlarıdır. Ayrıca Mersin’in stratejik yatırım planını çıkarmak gerekiyor. Mersin’e baktığında nerede ne yapacağını bileceksin. Yatırımcılar ‘burada ne yapabilirim’ dediğinde, ‘bak burada lojistik, burada krom işleyen tesis kurabilirsin. Burada narenciye üretebilirsin, burada domates üretebilirsin, burada turizm yapabilirsin’ demeliyiz. Bu yatırımların harita üzerinde belirlenmesi lazım” şeklinde ifadeler kullanmasını, demagoji yapmasını esefle karşıladıklarını söyledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu