Malzeme Dünyasında Mikroyapı Sergisi Ziyarete Açıldı

Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, Mersin Üniversitesinin 30. Yıl Etkinlikleri ile 26. Kültür ve Spor Şenlikleri kapsamında düzenlediği  “Malzeme Dünyasında Mikroyapı Sergisi”  konulu etkinliği başladı.

MEÜ Çiftlikköy Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde bugün, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurcan Çalış Açıkbaş’ın yapmış olduğu açılış konuşması ile başladı.

Bilim-sanatı buluşturmasıyla dikkat çeken ve malzemelerin mikro teknoloji sayesinde görsellerinin sergilenmesiyle katılımcılar tarafından merakla izlenen ve aynı zamanda Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurcan Çalış Açıkbaş’ın bölümü ile ilgili sunumlarının olduğu etkinlik, 12 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Etkinliğe ilk gün itibariyle; Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi (BİLSEM) ve liselerin 11. ve 12. sınıf öğrencileri, Üniversitenin  akademisyenleri ve öğrencileri katılım sağladı.

Yaptıkları etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan Mühendislik Fakültemiz Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurcan Çalış Açıkbaş, “Farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediğimiz etkinliğimize ilgi çok fazla. Konu ile ilgilenen katılımcılarımızı 12 Mayıs Perşembe günü akşamına kadar sergimize davet ediyorum” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu