Kılıçdaroğlu, Mersin Büyükşehir’in Hatay’daki çadırkentini ziyaret etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte depremin 37. gününde de afet bölgesi Hatay’da depremzedelerle bir araya geldi.

Hatay ziyaretinde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na; CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ve milletvekilleri eşlik etti. Depremzedelerle bir araya gelen heyet, yaşananların üstesinden hep birlikte geleceklerinin altını çizdi.

“Heyet, Narlıca Mezarlığı’nı ziyaret etti, mezarlara karanfil bıraktı”

Heyetin Hatay’daki ilk programı depremde yaşamını yitirenlerin defnedildiği Narlıca Mezarlığı ziyareti oldu. Burada heyet tarafından hayatını kaybeden vatandaşların mezarlarına karanfil bırakıldı ve dua okundu.

“Millet Buluşması’nın ilki Hatay’da gerçekleşti”

Ardından, Hatay EXPO’da CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarafından Millet Buluşması gerçekleştirildi. Kılıçdaroğlu, her hafta farklı bir ilde yapacağı grup toplantılarının ilkini, depremden yoğun şekilde etkilenen Hatay’da gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, Millet Buluşması toplantısında yaptığı açıklamada, “Bu ülkenin geleceğini birlikte inşa etmek hepimizin boynunun borcudur. Hiçbir ayrım yapmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden, 85 milyon insanı kucaklamak benim de boynumun borcudur” dedi.

“Süratli bir planlama yaptık”

Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin depremin olduğu ilk saatlerden itibaren hareket halinde olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Hiçbir ayrım yapmadan, ‘Bir kişiyi nasıl kurtarabiliriz, bir kişinin yarasını nasıl sarabiliriz?’ diye her birimiz hareket halindeydik. Her yerden geldiler ve dolayısıyla yaraları sarmaya çalıştık. Arama-kurtarma ekipleri, çadırlar, yiyecekler, konteynerler; bütün bunların hepsi yapıldı ve süratli bir planlama yaptık. Depremin yaşandığı 10 il için 11 büyükşehir belediye başkanımıza koordinatör olarak derhal görev başında olmaları için çağrı yaptık ve hemen gittiler” diye konuştu.

“Mersin Büyükşehir Belediyemiz, buradaki süt üreticilerinin sütünü satın aldı, peynir yaptı, depremzedelere dağıttı”

Büyükşehir belediyeleri tarafından deprem bölgelerine ulaştırılan destekler hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’daki Sığır Yetiştiricileri Birliği üreticilerinden topladığı sütlerle peynir yaptırıp, depremzede ailelere ulaştırması hakkında da,  “Mersin Büyükşehir Belediyemiz, buradaki süt üreticilerinin sütünü satın aldı ve onlarla peynir yaptı, peyniri depremzedelere dağıttı. Yani ekonomi kendi içinde bir döngüye girmiş oldu. Kimsenin zarar etmediği, herkesin yararlandığı bir avantaj ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

“Heyet, Mersin Büyükşehir’in kurduğu çadırkenti ziyaret etti”

Millet Buluşması sonrası heyet tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’da kurduğu çadırkent ziyaret edildi ve oradaki depremzedelerle bir araya gelindi. Çadırkentte depremzedelerle buluşan ve onların dertlerini dinleyen heyet, yaraları hep birlikte saracaklarının vurgusunu yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’da kurduğu çadırkent hakkında Kılıçdaroğlu’na bilgi veren Başkan Seçer, “Türk Lions ve İsveç Lions Kulüpleri ile beraber iş birliği halinde Mersin Büyükşehir Belediyemiz yaptı. Şu anda burada 922 depremzede vatandaşımız var ama toplamda buradaki personelle beraber 1050 vatandaşımız bu çadırkentte kalıyorlar. Burada sosyal donatı alanları da var. Çocuklarımız için kreşlerimiz var ve burada kalacak vatandaşlarımızın da ihtiyaçlarını göreceği çamaşırhane gibi yerler de var” diyerek Lions Kulüplerine ve Hatay ile Mersin Büyükşehir Belediyesi personellerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Kılıçdaroğlu ise Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çadırkentte gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında personellerden bilgi aldı.

Heyet, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eşrefpaşa Hastanesi tarafından kurulan sahra hastanesini ziyaret etti. Sahra hastanesi ziyaretinin ardından ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’ne geçildi.

“Sınırın güvenliği ulusal güvenliktir. Sınırını koruyamayan egemen olamaz”

Ardından Defne ilçesine geçen heyet, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelerek, Gelecek Partisi’nin Defne ilçesinde kurduğu çadırkenti ziyaret etti. Heyet sonrasında Reyhanlı ilçesinin Kuşaklı Mahallesi’ni ziyaret etti. Kuşaklı’da, sınıra sıfır noktasında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığının 2 önemli hedefi olduğuna dikkat çekerek, “Birincisi Suriyelileri vatanlarına kavuşturmak. İkincisi ise, İran üzerinden kaçak gelenleri, İran’a geri göndermek. Sokak ve mahallelerimizi sahiplerine geri vermek zorundayız. Ancak bu Necip Milletimize de ırkçılık gibi bir leke sürmeyecek biçimde, hassas bir şekilde yapmak zorundayız. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Büyük ve uluslararası bir projeyi koyacağım milletimizin önüne. Çalıştığımız programda hem sığınmacı işini çözmek hem de bu süreçte Türkiye için Akdeniz bölgesinde önemli bir siyasal liderlik rolü oluşturmak var. Milletimiz sabretsin, çok kısa sürede bilgilendireceğiz. İkinci meselem, her türlü kaçak girişi durdurmak. Bize göre mesele çok basit: Sınırın güvenliği ulusal güvenliktir. Sınır güvenliği, egemen bir ulusun en temel ve gerekli sorumluluğudur. Sınırını koruyamayan egemen olamaz” dedi.

Heyet’in programdaki son adresi ise Kırıkhan ilçesinin Bektaşlı’daki çadırkenti oldu.

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu