Kılıçdaroğlu: “9 özel ekonomi bölgesinde 50 üretim üssü kuracağız”

Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal’in tahtası. Evet yatırım parası da var, projelerimiz de var, şampiyonlar ligi insan kaynağımız da…” notuyla paylaştığı videoda şu ifadelere yer verdi:

“Bugün oluşturacağımız özel ekonomi bölgelerinde kurulacak 50 üretim üssünü anlatacağım.  9 özel ekonomi bölgesinde 50 üretim üssü kuracağız. 50 üretim üssü hem ekonomi bölgelerindeki fabrikalarımıza, makina, ekipman, ara malı, yedek parça üretecek hem de ihracat yapacak.

Tam 12 ana alanda yerli, inovatif yani yenilikçi ve katma değer yaratılan üretim gerçekleştirilecek. İşsizliğe son verecek, yüksek istihdam fırsatı oluşacak.

Çip teknolojisi, bioteknoloji, savunma sanayi ve ARGE, gemi sanayii, sağlık ve medikal araştırmalar, nanoteknoloji, lojistik, bilişim, otomotiv yedek parça, petrokimya, hazır giyim, gıda, tarım ve hayvancılık sanayi üsleri kurulacak. Üretim üsleri kentlerimizin iş gücü niteliği coğrafi konumu, sahip olduğu hammadde gibi kriterlere göre belirlenecek. Tarım ve hayvancılık dışındaki üsleri özel sektör işletecek. Bu üsler, uygun fiyatlı enerji imkanlarından yararlanacak. Üretim üslerinde faaliyette bulunan şirketler ve çalışanlar önemli vergi teşviklerinden yararlanacak.

Üretim tesislerimiz, planladığımız ulaştırma ağı çerçevesinde hem birbirlerine hem limanlarımıza hem de stratejik küresel pazarlara çift hatlı demir yolu ağı ile bağlanacak.

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep üretim tesislerinde üretilecek inşaat malzemeleri tesislerine normal avantajların yanı sıra ek özel teşvikler vereceğiz. Yeni nesil inşaat malzemelerini yerinde, kaliteli ve ucuza üretecek deprem konutlarıyla iş yerlerini daha hızlı ve daha uygun maliyetle inşa edeceğiz. Hesabımızı yaptık. 100 milyar dolarlık özel sektör yatırımının gelmesini sağlayacağız. Yabancı sermayeli yatırımlar için Türkiye'den daha verimli başka bir ülke yok. Bu bölgeler 5 yıl içinde kendi amortismanını sağlayacak noktaya gelecek. ‘Bir üretim seferberliği başlatıyoruz’ dedim.

Artık tüm Türkiye üretecek. Planlamayla Türkiye'yi büyüten akılla, el birliğiyle bu büyük üretim dönüşümünü gerçekleştireceğiz ve sonunda zenginleşen halkımız olacak. Türkiye'nin batısında belli kentlerimize yoğunlaşan, ülkenin geri kalanının görmediği yatırım ve üretim iklimini biz Türkiye'nin tamamında sağlayacağız, yaygınlaştıracağız. Anadolu'nun gençleri göç etmek zorunda kalmayacak. Anadolu'dan değil, metropollerden Anadolu'ya göç başlayacak.

Kentlerimize üretim, iş ve canlılık gelince, buralarda sosyal hayat da canlanacak, Türkiye zenginleşecek. Türkiye kazanacak. Türkiye'yi kalıcı refaha ulaştıracak projelerimizi anlatmaya devam edeceğiz. Merak etmeyin, geliyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu