KHK mağdurlarının mücadelesi

Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan basın açıklamasında .“Haksız ve hukuksuz işten atılan KESK üyeleri işlerine iade edilsin” ve “Reddinizi reddediyoruz! KHK’lar gidecek biz kalacağız” pankartı açılarak “KHK’ler gidecek biz kazanacağız” ve “İşimize geri döneceğiz” sloganları atıldı.

Platform Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “5 yıl önce, 15 Temmuz’u fırsat olarak gören hükümet, on binlerce insanı gece yarıları yayınlanan resmi gazete ilanlarıyla işsiz bırakmıştı.  Biz o zaman,   darbe girişimine de, bunu fırsat bilen hükümetin hukuk dışı uygulamalarına da karşı olduğumuzu bu meydanda haykırdık. Eski yol arkadaşları tarafından yapılmaya çalışılan darbesi sonrası, Fetö adı altında, solcu, muhalif, aydın, ilerici, önüne geleni kontrolsüz ve hukuksuzca işinden eden hükümete asla vazgeçmeyeceğimizi bu alandan haykırdık. Yılmadan, usanmadan söylemeye devam ediyoruz. On binlerce insan, savunmaları alınmadan, yargılanmadan, sorgulanmadan işinden ettiniz. Neden işsiz kaldıklarını dahi söylemediniz. Kendi ülkesinde, insanlara hakkını arayacak yol bırakmayarak Avrupa’ya İnsan Hakları Mahkemesi’ne mahkum ettiniz” dedi.

“Hakkımızı sonuna kadar kullanacağız”

“Arşiv kaydı” ve “Güvenlik Soruşturması” kapsamında OHAL devam ettirildiği ve bu kapsamda kamu ve yerel yönetimlerdeki emekçilerin işine son verildiğini aktaran Sümbül, “İşe alımlarda ve işten çıkarmalarda, kendini mahkemelerin yerine koyarak izlenen bu yol antidemokratik ve meşruiyetten uzaktır. Bu uygulama derhal sona erdirilmeli ve bu hukuksuz emekçi kıyımına son verilmelidir. Emekçi sınıfının, tarih boyunca bedel ödeyerek elde ettiği hak ve özgürlüklerin hangi gerekçe ile olursa olsun ortadan kaldırılmasına yönelik girişimlere karşı fiili ve meşru mücadele hakkımızı sonuna kadar kullanacağız” diye konuştu.

“Zulüm bitene kadar mücadele edeceğiz”

Sümbül son olarak şöyle konuştu: “Bu meydandan tekrar ve tekrar haykırıyoruz; haksız ve hukuksuz ihraçlar, işten çıkarmalar zulümdür, cinayettir. KHK hukuksuzluğunu yaratanlara ve ortak olanlara diyoruz ki 50 yıl sürse de mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu zulüm bitinceye kadar  mücadelemizi devam ettireceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu