Karboğazı Savaşı’nın 102. yılını kutladılar

Tarsus Chp İlçe örgütül, Karboğazı Zaferi’nin 102. Yıl Dönümünü Dağda Kutladı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Çukurova’nın düşman işgalinden kurtuluşunda dönüm noktası olan Karboğazı Savaşı’nın 102. yılı dolayısıyla, Gülek Karboğazı Zafer Anıtı’nı Gülek Muhtarı Tuncay Seyrek ve CHP Tarsus İlçe Sekreteri Ecz. Selahattin Şahin  birlikte ziyaret etti.  

 Başkan Ozan Varal,  “Kurtuluş Savaşı’mızın  dünyada eşi görülmemiş mücadelesi Karboğazı Savaşı’ydı. 

Vatan topraklarını düşman askerlerine çiğnetmeyen, Anadolu’nun kurtuluşunda canlarını seve seve ortaya koyan ve Çukurova’nın düşman işgalinden kurtulmasında büyük önem arz eden Karboğazı Zaferini kazanan tüm kahramanlarımızı minnet ve saygıyla anıyorum. Al-Kırmızı bayrağımızın dalgalanması için canlarını feda eden Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi. 

 ‘Karboğazı Savaşı Yürüyüşü’ düzenlendi 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, Mersin Dağcılık Spor Kulübü (MERDAK) tarafından Karboğazı Zafer’nin 102. yıl dönümü dolayısıyla ‘102. Yılında Karboğazı Savaşı Yürüyüşü’ de gerçekleştirildi.  

 Karboğazı Savaşı’nın yaşandığı noktalarda belirlenen ve kamplı olarak iki gün süren yürüyüş programının final bölümüne Gülek Muhtarı Tuncay Seyrek ve CHP Tarsus İlçe Sekreteri Ecz. Selahattin Şahin ile beraber katılan CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, aziz Şehitlerimizi ve kahramanlık destanını unutmayarak anlamlı bir etkinliğe imza atan tüm doğa yürüyüşçülerini kutladı.  

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu