Kanayan yaraya parmak bastı!

Kanayan yaraya parmak bastı! CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, en büyük hissedarının Varlık Fonu olduğu Turkcell'in, Superonline internet hizmetinden ayrılmak isteyen vatandaşlara büyük zorluklar çıkarıldığını belirterek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Vatandaşlardan bu konuda kendisine çok fazla şikayet geldiğini söyleyen Antmen “Halkımızdan gelen şikayetlere göre Turkcell Superonline internet hizmetinden ayrılmak isteyenlere ciddi yazışma, bürokrasi ve ek ücret çıkarılmaktadır. Şu anda Varlık Fonu bahsi geçen şirketin en büyük hissesine sahiptir. Doğal olarak Cumhurbaşkanlığına bağlı bir kurum vatandaşlardan haksız yere kazanç elde etmektedir” dedi.

CHP’li Vekil, bir telefon onayı ile internet hizmeti kurulabildiğini ama ayrılmak için günlerce uğraşılması gereken dilekçe, faturalandırmalar, adres beyanları, faks ve benzeri bürokratik işkencelerin vatandaşın önüne çıkarıldığını söyleyerek “Madem tek tuşla abonelik yapabiliyorlar, vatandaşın da istediği zaman tek tuşla da abonelikten ayrılması gerekiyor. Artık bilişim çağındayız. Tüm kayıtlar kişilerin E-Devletlerinde var. Ancak birçok bürokratik ve yazışma engeli çıkartılıyor. Vatandaş o esnada internet kullanmasa da para ödüyor. Özellikle yaşlı insanlarımız bu engeller yüzünden aylarca abonelikten ayrılma işkencesi yaşıyor. Kullanmadıkları halde fatura ödemek zorunda bırakılıyorlar. Çıkıp açıklasınlar Varlık Fonu bu kullanılmayan ama ödemek zorunda bırakılan faturalardan ne kadar kazandı? Bu haksız kazanç ve vatandaşa işkencedir” İfadelerini kullandı.

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar;

– Turkcell Superonline internet hizmeti için bir telefon onayı yeterken; çıkmak için neden dilekçe, bir elektrik veya su faturası, kimlik, ikametgah ve ayrılma formu talep edilmektedir?

– 2018 Ocak ayı ila 2021 Ekim ayı arasında Turkcell Superonline internet kullanıcılarından kaçı ayrılmak istemiş ancak bu bürokratik engeller nedeniyle ayrılmak istediği tarihten daha sonra ayrılmak durumunda kalmıştır? Turkcell bu sürede ne kadar haksız kazanç elde etmiştir?

– 2018 Ocak ila 2021 Ekim ayları arasında Turkcell Superonline abonesi olan ancak taşındıktan sonra Turkcell Superonline altyapısı olmadığı için ayrılmak isteyen kaç vatandaş bulunmaktadır? Bu vatandaşlar belgeleri toplama sürecinde internet kullanmadıkları halde ne kadar fatura ödemiştir? İnternet kullanmadığı halde Turkcell Superonline’nin bu vatandaşlardan ücret talep etmesi açıkça halkın zorla suiistimal edilmesi değil midir?

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu