Kamu-İş’ den miting çağrısı

Birleşik Kamu- İş Konfederasyonu İl Başkanı Yakup Tekin “ekonomik krizin yükünü kabul etmiyoruz emekçiye bütçe istiyoruz” diyerek yurttaşlara 4 Aralık’ta Ankara Anıtpark’ta gerçekleştirilecek olan mitinge katılım çağrısında bulundu.

Tekin ; yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi: ” Tüm demokratik kitle örgütlerini, sivil inisiyatifleri, emek ve meslek örgütlerini, siyasi partileri, 3600 ek gösterge talep edenleri, EYT’lileri, emeklileri, çiftçileri, esnafları, açlık-yoksulluk ve borç içerisindeki geçinmek zorunda kalanları, barınma sorunu yaşayan öğrencileri, kadınları, işçileri, işsiz ve ümitsizleri, haksızlığa uğrayan tüm yurttaşlarımızı ekonomik kriz ve üst üste gelen zamlara karşı 4 Aralık’ta Ankara Anıtpark’ta yapacağımız mitinge çağırıyoruz!

Ülke ekonomisi çöküyor!

Döviz kurları anlık değişime ve Türk parsının giderek artan itibarsızlığına dikkat çeken Tekin; “Paramızın itibarı kalmadı ,açlık var, işsizlik var,memleketin hazinesini boşaltılmış, gelecek umudu kaybolmuş! “şeklinde konuştu. Artan enflasyonun ekonomik krizi ve yoksulluğu derinleştirdiğini dile getiren Tekin; Kamu çalışanlarına ve emeklilerine 6. Dönem Sözde Toplu Sözleşme görüşmelerinde 2022’de % 5+7, 2023’de ise % 8+6 ve enflasyon farkı verildi ancak yıl bitmeden 2 yıllık zamlar çoktan eridi. Enflasyon ve artan vergi dilimi ile mevcut maaşlarımız yok olmuştur.”dedi.

Ülkede iş güvenliği yok!

Ülkede yaşanan işsizliğe ve işçi problemlerine dikkat çeken Tekin; ülkede iş güvenliğinin olmadığını, Kamu emekçileri ve emekçilerin, işsizliğe ve açlığa sürüklenmekte olduğunu belirterek son zamanlarda dile getirilen EYT, 3600 ek gösterge, sözleşmelilere kadro ve öğretmenlik meslek kanunun da göz boyamadan ibaret olduğunu söyledi.

Hukuk ve yargı yok edilerek hırsızlık ve usulsüzlüklerin hesabının sorulması engelleniyor.

Ülke kaynakları ve birikimleri yandaş şirketlere peşkeş çekildiğini iddia eden Tekin; yapılan bu usulsüzlüğün de hukuk ve yargı sistemlerinin içlerinin boşaltılarak hesap sorulabilirliğin engellendiğini dile getirirken,” Yoksullar daha yoksul; zenginler daha zengin olmaktadır. ”dedi.

Açlık var, yoksulluk var, sefalet var, sömürü var.

Başta ücretli emekçiler olmak üzere, geniş halk kesimleri açısından son derece zorlu bir dönem yaşandığını belirten Tekin; Refah yok, tokluk yok, adalet yok, huzur yok, barış yok, alın teri yok insanca yaşanacak bir hayat yok, açlık var, yoksulluk var, sefalet var, sömürü var. , memura, dar gelirliye, esnafa, çiftçiye, emekliye, işçiye külfet var, vergi var, zam var.” şeklinde konuştu.

Bir yılda temel besin maddelerine fahiş zam

Son bir yılda temel gıda maddelerine gelen fahiş zamlara dikkat çeken Tekin; hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedeli de milyonlarca emekçiye KDV ve ÖTV olarak dönmekte olduğunu ve çarşıda pazarda kendini gösterdiğini belirterek ekmeğe, una, makarnaya, süte, yoğurda, peynire, ete, yumurtaya fahiş zamlar geldi. Benzine, motorine, LPG’ye günlük ; doğalgaza, elektriğe aylık zam gelmektedir.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Zamlar geri alınsın

Tekin; AKP iktidarının 19 yıldır hazırladığı bütçe gibi, 2022 bütçesinin de sermayeye cömert, emekçiyi yoksulluğa mahkum eden bütçe olduğunu sözlerine eklerken çözüm yolu olarak: ” Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak iktidara sesleniyoruz, 2022 yılı bütçesi emekçiden yana revize edilsin,zamlar geri alınsın. Toplu sözleşme masası yeniden kurulsun,3600 Ek gösterge ayrım yapılmadan herkese verilsin.EYT mağduriyeti giderilsin. Asgari ücretli, emekli, dul ve yetim maaşlarına insan onuruna yaraşır bir düzenleme yapılsın.” önerisinde bulundu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu