Kadınlardan Kapatma Davası Protestosu

Mersin Kadın Meclisi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne açılan kapatma davasını protesto etti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na (KCDP) Dernekler Masası ve İstanbul Valiliği’nin talebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” suçlamasıyla fesih davası açıldı. Erkek şiddeti sonucu yaşamını yitiren kadınların aileleriyle birlikte 2010 yılında kurulan KCDP’ye açılan davanın gerekçesinde ise, “Kadın haklarını savunmak kisvesi altında aile mevhumunu yok sayarak aile yapısını parçaladığı” iddiaları yer aldı.

 

“KADINLARIN MÜCADELESİ DURDURULAMAZ”

 

Ülke genelinde tepki toplayan bu durum, Mersin’de de protesto edildi. Özgecan Aslan Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadın Meclisleri adına açıklamayı yapan Nuray Şimşek, kadınların mücadelesinin tüm engellemelere rağmen durdurulamayacağını söyleyerek “Derneğimize yönelik yapılan muhtelif şikayet dilekçeleri mahkemece kuvvetli suç şüphesi oluşturmuş. Söz konusu dilekçeler

derneğimizin ‘kadın haklarını savunmak kisvesi altında aile mevhumunu yok sayarak aile yapısını parçaladığı’ gibi somut hiçbir olguya dayanmayan yazılı başvurulardan oluşuyor. Ayrıca dosyada; dernek yöneticilerimize yönelik, davaya bile dönüşmemiş, suç oluşmamış soruşturmalar dahil bir dizi kolluk kayıtları listelenmiş. Bu hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan iddialarla bizlere suç uydurmaya çalışmak mevcut hukuk düzeni açısından bile içler acısıdır” dedi.

 

“HUKUKSUZLUKLARA ALIŞMAYACAĞIZ”

 

Kadınları ve LGBTİQ+ları şiddet karşısında yalnız bırakmak pahasına İstanbul Sözleşmesi’nden imza çeken siyasi iktidarın; mücadele edenleri yıldırma çabasının boşa çıkacağını belirten Nuray Şimşek, tüm yaşanan hukusuzluklara alışmayacaklarını ifade ederek şöyle devam etti: “Kadın cinayetlerini durdurmak bir yana, her gün artışına bilfiil izleyenlerin devri sona eriyor. Bu çırpınışları boşuna olduğu gibi, bu davaları da boşunadır. Kadın cinayetlerini durdurana kadar durmayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Kadın cinayetlerini de, şiddeti de, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini de, bu hukuksuzlukları da durduracağız. Biliyoruz ki haklı mücadelemize yönelik bu saldırılar karşısında da asla yalnız yürümeyeceğiz. Başta üyelerimiz, dostlarımız olmak üzere; tüm kadınları, LGBTİQ+ları ve kadınların mücadelesine omuz veren tüm duyarlı kamuoyunu hakkımızda açılan bu fesih davası karşısında mücadelemizi sahiplenmeye çağırıyoruz. Asla durmayacağız, kadın cinayetlerini durduracağız.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu