Kadın Dernekleri: ‘Çakma gazeteci Ufuk Cavlı hesap verecek!’

Mersin’de ‘33 Kadın Belgeseli’ Projesi adı altında haksız kazanç elde ettiği iddia edilen Ufuk Cavlı hakkında suç duyurusunda bulunup, 33 kuruşluk manevi tazminat davası açan kadınlar, bu kez de projeye sponsor olan kurum ve kuruluşlara logolarını geri çekme çağrısı yaptı.

Başarılı iş kadınlarının hayat hikayelerini belgesel yapma vaadiyle yüklü miktarlarda para topladığı, kurum ve kuruluşlardan sponsorluk adı altında menfaat temin ettiği ileri sürülen Ufuk Cavlı için yaklaşık 3 hafta önce 33 kuruşluk manevi tazminat davası açan Uluslararası Kadın ve Girişimciler Derneği (UKADER) Başkanı Fatma ÇakarMerta Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı ve UKADER Başkan Yardımcısı Sultan Yeray Aydoğan, UKADER Başkan Yardımcısı-Mersin Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Onursal Başkanı Aynur Olgaç, Mersin İnternet Gazetecileri Derneği’nde (MEİGDER) bir araya gelerek konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. İş kadınları adına ortak açıklamayı okuyan Aynur Olgaç, 2021 yılında başlatılan projeye dahil olduktan sonra verilen sözlerin tutulmadığına ve kadınlar üzerinden rant sağlandığına şahit olduklarını söyledi. Belgesel projesi adı altında Mersin’de birçok kadının mağdur edildiğini ilere süren Olgaç, Gaziantep’te devam eden projede yer alan kadınların da mağduriyet yaşamamaları için bu konuyu basınla paylaştıklarını hatırlattı.

BİR KİŞİ ‘GAZETECİYİM’ DEYİP ŞEHİR ŞEHİR PARA TOPLAYAMAZ!

Olgaç, kendisini gazeteci olarak tanıtan Ufuk Cavlı’nın imzalattığı sözleşmelerin neden birer nüshalarını kadınlara vermediğini sorarak, “KVKK’ya (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) göre hiç bir sözleşme imzalamadığı halde insanların özel hayatlarını nasıl metin olarak toplayabilir? KVKK’ya aykırı olarak nasıl olurda izinsiz videolarını paylaşır? Ücretsiz olarak herkesin açabileceği bir YouTubekanalı açmış ve orda düğün fotoğrafçısı ile çektiği videoları paylaşıp, onlara da beğeni ve yorum satın almaktadır. Bizlerin aracılığı ile şehirlerde haksız rant elde etmekte ve milyonlarca  lira sponsorluk almaktadır. Bu kazancı resmi olarak nasıl belgeledi ve vergisini verdi mi? Bizler sayesinde üst düzey insanlar ile tanışmış, tanıştırılmış ciddi bir network elde etmiştir. Ama kadınlara her fırsatta  saygısızlık yapmaktan,sinirlendiğinde gruptan çıkartmaktan çekinmemiştir. Hatta kadınlarla kavga etmiş bazılarının belgeselini yayınlamamıştır.Mersin’de sponsorlardan elde ettiği kazançlar tamamlanınca burayı yarım bırakıp Hatay’a geçti. Ve yarım bıraktı, bu da projeyi sosyal sorumluluk projesi olarak değil rant için yaptığının göstergesidir. 30 yerel tv ile anlaşma yaptığını ve 2021 Eylül ayında hikayelerimizinyayına gireceğini söylemiş olup yayın olmamıştır. Hikayesi hala yayınlanmayan arkadaşlarımız vardır. Bu kişi her şehirde kendine bir koordinatör seçer, ona ‘ilk filmi sana yapacağım, senin ismini üste yazdıracağım’ der. Onu listeyi yaptırma vaadleri ile ikna eder. Bunun üzerine toplumu organize ediyor. Düzgün bir işin yapılış yöntemi bu değildir. Bir kişi tek başına çıkıp gazeteciyim deyip şehir şehir para toplayamaz! Topladığı paralar illegaldir. Vergisi var mı? Tüm hesapları incelenmelidir.

Hatay Gala Gecesine gidilmedi diye Mersinli koordinatörleri saygısızca whatsaap grubundan çıkartıp Hataylı kadınlara karşı küçük düşürmüştür” iddialarını dile getirdi.

“GAZİANTEP VALİSİ İNCELEME YAPSIN”

Biz tüm kadınların saygıyı hakettiğini ve bizden sonraki illerde aynı olayların yaşanmaması için mücadele ediyoruz” diyen Olgaç, projenin yapıldığı bir diğer il olan Hatayda da kadınların huzursuz olduğunu savundu. Şuan Cavlı’nın Gaziantep’de de aynı projeyle iş kadınlarını kandırdığını öne süren Olgaç, “Gaziantep valimizi, Gaziantep Büyükşehir belediye başkanımızı konuyu incelemeye, araştırmaya davet ediyoruz” dedi.

“ÇAKMA GAZETECİ CAVLI HAKARETLERİNİN HESABINI VERECEK”

Olgaç, ayrıca gazete haberlerinden sonra Ufuk Cavlı’nın sosyal medyada kendileriyle ilgili hakarete varan paylaşımlar yaptığını ifade ederek, “‘Şaklaban ve saz arkadaşları, sirk açın, tefiniz benden, ruh hastası üç beş kadın ve bu gibi söylemler ile haddini fazlası ile aşarak bizlere hakaret etmiştir. Ne ilginçtir ki   kadınların başarısı  üzerine basarak yükselen, kazanç elde eden, ‘kadınlara saygı duyuyorum’ diyen    çakma gazeteci Ufuk Cavlı bizim nezdimizde kadınların tümüne saygısızlık yapmıştır. Bizler kadın dostlarımıza yapılan haksızlıkları ve saygısızlığı kabul etmiyoruz. Bizim şahsımıza yapılan hadsizliğin hesabını yasalar önünde verecektir” sözlerini aktardı. 

SPONSORLARA ÇAĞRI

Olgaç, açıklamasının sonunda 33 Kadın Belgeseli’ne sponsor olan kurum ve kuruluşlara da şu çağrıyı yaptı: “Tüm bu gerekçeler sebebiyle 33 Kadın Belgeseli ana sponsorları Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi, Toroslar Belediyesi ve adını sayamadığım çok değerli yerel yöneticilerin, kent dinamiklerinin ve ticari işletmelerin logolarını bu  projeden geri çekerek Mersin’in sahipsiz olmadığını göstermeleri ve isteyen herkesin bu şehirde kadın emeğinin üstüne basamayacağının dersini vermeleri dileğimizdir.”

ŞAKLABAN ÇIKIŞI

Olgaç’ın açıklamasının ardından söz alan UKADER Başkanı Fatma Çakar ise Ufuk Cavlı’ya seslenerek, “Şaklaban ve saz arkadaşları biz değiliz, sen ve senin yanındakilerdir. Hadsizliklerinin hesabını yasalar önünde vereceksin!” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu