İzmir Gençlik Belediyesi Meclisi, ilk toplantısını yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’ndaki toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. İzmir Gençlik Belediyesi Meclisi’nin ilk toplantısında İzmir’i Avrupa Gençlik Başkenti yapmaya yönelik önergeler konuşuldu. Gençlik Meclisi her ayın son hafta sonu toplanacak.

“Gençlerin sesini duymaya ihtiyaç var”

İzmir’deki 23 ilçeden 196 gencin katıldığı ve kura yöntemiyle 88 meclis üyesi, 44 yedek meclis üyesi ve meclis üyesi gönüllülerinin oluşturduğu Gençlik Belediyesi Meclisi’nde konuşan Başkan Tunç Soyer, şunları kaydetti:

“Dün bu mecliste 2022 yılı faaliyet raporu vardı. 5 saatlik bir maratonda masalara yumrukların vurulduğu bir ortam vardı. Bu meclise Tarkan’ın ‘Geççek’ şarkısıyla girmek hiç aklıma gelmezdi. Seferihisar’daki belediye başkanlığım döneminden bu yana bu hayali gerçekleştirmek istedim. Gençlerin sesini duymak ve yönetime dahil olmalarını sağlamak bugünün koşullarında mümkün değildi. Gençlerin sesini duymaya ihtiyaç var.”

“Bu hikayeyi demokrasiyle buluşturacak sizlersiniz”

Başkan Soyer, gençlerin siyasette aktif rol oynaması gerektiğini örneklerle açıklayarak, “Sizin zamanınızda hayatın ritmi bambaşka. Biz uzaktan anlama telaşı içerisindeyiz. Siz yaşıyorsunuz. İçerisinde yaşadığımız hayatı anlamak için sizi dinlemeye ihtiyacımız var. 21 yıldır otoriter sistemle yaşadık. Özgür düşünce, özgürlük iklimi yok edildi. Türkiye büyük bir değişimin içinde. Bu hikayeye öncülük etmek, bugünün ritmini doğru anlayan, içerisinde yaşayan sizlere düşüyor. Türkiye’de hayatı değiştiren iki kuşak var. Biri 1923 kuşağı, biri 2023 kuşağı. Yani siz. Tarih sizi yazacak. Bu hikayeyi demokrasiyle buluşturacak sizlersiniz” diye konuştu.

“Özgürlüğü bizlerle buluşturacak olanlar da 2023 kuşağı olacak”

Daha iyi bir hayatın mümkün olduğunu söyleyen Başkan Soyer, “Bu güzelim topraklarda hiç kimse yoksulluğu, sefaleti, işsizliği hak etmiyor. Siyasetle ilgili olmak, anlamak ve iyileştirmeye çalışmak için kafa yormak gerek. Siyaseti çok çirkin, sığ bulabilirsiniz, siyaset yapanları beğenmeyebilirsiniz ancak sizler siyasetten uzak durdukça şikâyet ettiğiniz şeyler artacak. Siyasete girmeniz lazım. Almıyorlarsa bacadan, kapıdan. Tırnaklarınızla kazımanız gerek. Cumhuriyet’le bugünleri buluşturanlar 1923 kuşağıydı. Özgürlüğü bizler le buluşturacak olanlar da 2023 kuşağı olacak. Sıra sizde” ifadelerini kullandı.

“Alacağınız kararları Büyükşehir Meclisi’nde olgunlaştıracağız”

Başkan Soyer, Meclis salonundaki heyecanın hiç bitmemesini arzu ettiğini dile getirerek, “Şunun sözünü verelim. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde sizlerin sunumu yapılsın. Bu komisyonlardan alınacak kararların büyükşehir meclisinde olgunlaştırılması için elimizden geleni yapalım. Yol gösterici olabilirsiniz. Bu sizin elinizde, ne kadar ciddiye aldığınızla ilgili bu durum. Emin olun sadece Türkiye’de değil, dünyada bu durumun örneği yok. Bunu sürdürebilir modele dönüştürmek sizin elinizde. Artık tıkır tıkır işleyen bir model var elimizde. Yolunuz açık olsun” dedi. 

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu