İYİ Kalkınma Kongresi 2. Oturum: İstikrarlı Türkiye

İYİ Kalkınma Kongre'mizin 2. oturumu olan İstikrarlı Türkiye’de;

 

Para politikası, finansal istikrar ve kamu maliyesiyle adil vergi düzeni üzerinde makroekonomik istikrarı nasıl sağlayacağımıza dair partimizin vizyonunu ortaya koyduğumuz sunum ve panellerimizi gerçekleştirdik.

 

Türkiye, kaynakları olan büyük bir ülke. Türkiye, potansiyeli olan zengin bir ülke…

 

Ülkemizde bugün maalesef devlet yönetiminde ciddiyetsizliğin ve liyakatsizliğin hüküm sürdüğü, milletimizin göz göre göre enflasyona ezdirilip yoksulluğun her geçen gün daha da derinleştiği; krizlerin normalleştiği, istikrarın da artık mumla arandığı bir Türkiye gerçeğini tüm gerçekliğiyle yaşıyoruz…

 

Türkiye’nin hafızasından yoksulluğu, fırsat eşitsizliğini ve işsizliği silmek üzere hareket ettiğimiz bu anlayışla İYİ Kalkınma Kongresi oturumlarımıza; ‘’İstikrarlı Türkiye’’ temasıyla devam ediyoruz.

 

Bu tema çerçevesinde para politikası, finansal istikrar ve kamu maliyesiyle adil vergi düzeni üzerinde makroekonomik istikrarı nasıl sağlayacağımıza dair çözümlerimizi paylaştık.

 

İYİ Kalkınma Kongre'mizin 2. Oturumu olan İstikrarlı Türkiye, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in açılış konuşmasıyla başladı.

 

İstikrarlı Türkiye temasının içeriğini anlatan ve ülkemizde makroekonomik istikrarı sağlayarak yaşanan tüm bu problemlerin çözülebileceğini söyleyen Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener; ‘’Utmayın ki İYİ Parti’nin önceliğinde adalet var, eşitlik var, güven var. İYİ Parti’nin hedefinde; istikrar var, bereket var, huzur var. İYİ Parti’nin vizyonunda; güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye var. Hep söylediğimiz gibi; milletimizden aldığımız güç, Atatürk’ümüzden aldığımız ilhamla milletimizin ve memleketimizin en iyiyi hak ettiğine duyduğumuz inançla; vizyonumuzla, projelerimizle, enerjimizle ve kadrolarımızla biz hazırız. Hiç merak etmeyin. Biz hazırız, biz çözeriz!’’ dedi.

 

Kongremizin ilk sunumu Ekonomi Politikaları Başkanımız Prof. Dr. Sayın Bilge Yılmaz’ın para politikası ve finansal istikrar çerçevesinde yaptığı sunumla başladı.

 

Sunumun ardından kongremiz, Ekonomi Politikaları Başkanımız Prof. Dr. Sayın Bilge Yılmaz’ın moderatörlüğünde; Prof. Dr. Selva Demiralp ve Prof. Dr. Bülent Gültekin’in Merkez Bankası’nın itibarı, bağımsızlığı ve nasıl Anayasal güvence altına alınacağına dair yapılan panelleriyle devam etti.

 

İstikrarlı Türkiye’nin 2’nci kısmında, TBMM Grup Başkanvekilimiz Sayın Erhan Usta kamu maliyesi istikrarına, mali disipline ve adil vergi düzeni üzerine sunum yaptı. Sunumunda risk yönetimi ve yerli mali yükümlülükleri, sosyal güvenlik ve demografi, kamu işletmeleri ve kamu mali yönetimi başlıklarına dikkat çeken Grup Başkanvekilimiz Sayın Erhan Usta, makro mali perspektifimize dair görüşlerini paylaştı.

 

Sunum sonrasında TBMM Grup Başkanvekilimiz Sayın Erhan Usta moderatörlüğünde; Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Prof. Dr. Abuzer Pınar ve Hakan Özyıldız’ın panellerine devam edildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu